Ceasul floral din centrul Timisoarei se prabuseste bucata cu bucata. Inca o portiune din postament a cazut! FOTO


TIMISOARA. In timp ce partea din fata a celebrului ceas floral, un adevarat simbol al Timisoarei, este cosmetizata cu atentie, florile fiind schimbate periodic, iar iarba tunsa la timp, in spate, postamentul se prabuseste pe zi ce trece.


Dupa ce, la sfarsitul lunii mai, o bucata din postamentul ceasului s-a desprins si a cazut – asa cum semnala la momentul respectiv opiniatimisoarei.ro – acum un alt bloc masiv din caramizi si mortar s-a prabusit la pamant. Practic, intreaga parte superioara a postamentului, spre hotelul Continental, este acum distrusa.

Fisuri adanci strabat postamentul si in jurul intrarilor in fostele spatii comerciale care functionau sub ceas, asa incat intreaga constructie este un adevarat pericol pentru trecatori.

In plus, bucatile cazute deja au lasat descoperit pamantul pe care se sprijina cadranul, iar apa se infiltreaza in voie, sporind pericolul de prabusire.

Asta, dupa ce in vara anului trecut, viceprimarul Traian Stoia anunta ca mecanismul ceasului va intra in reparatii in 2014, iar Primaria cheltuie putin peste 8.000 de euro pe an pentru intretinerea edificiului.

CITESTE SI: Ceasul Floral din centrul Timisoarei, un real pericol social! Postamentul se prabuseste bucata cu bucata. FOTO!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pacat de el, trebuia doar intretinut; pe ce merg cei … Primaria cheltuie putin peste 8.000 de euro pe an pentru intretinerea edificiului”?
    De fapt starea din ce in ce mai deplorabila a inceput mai de demult. Bine ca se redescopera „adevaruri de mult uitate”.
    Si apoi (farsa de) arta grafiti. Chiar nu pot fi prinsi cativa „artisti” si invatati sa „curete panza”??
    Incurajarea unor atfel de activitati prin neimplicare face ca, pe alocuri, Timisoara sa arate ca „vai si amar”.
    Pacat ca nu se face diferenta intre „arta pietonala” si „mazgalitura pe pereti sau pe jos”, intre „statui” si „avortonuri”, intre „muzica” si „behaituri” (vezi unele terase). Poate si asta ar fi o cale de civilizare, culturalizare.