Cei mai harnici ecologisti din Timisoara sunt la Generala 12, care a devenit scoala eco

Dupa trei ani in care au avut mare grija de natura, elevii claselor I-VIII de la Generala 12 din Timisoara au primit astazi Steagul Verde, adica recunoasterea meritelor lor in protectia mediului, iar scoala a intrat in randul institutiilor eco. Copiii au arborat cu mandrie drapelul la intrare si au sarbatorit momentul printr-un spectacol. Scoala 12 a intrat in urma cu 3 ani intr-un proiect, Eco-scoala, care urmareste implicarea elevilor in activitati ecologiste, asa ca micutii au adunat de mai multe ori gunoaie din parcuri ori de pe spatii verzi din Timisoara si au avut grija de gradina scolii si de o multime de ghivece cu flori cu care si-au decorat salile de clasa. Mai mult, si-au pus imaginatia la incercare si au facut tot felul de obiecte de decor folosind doar materiale naturale si deseuri adunate: peturi, crengi si frunze uscate. Au confectionat jucarii si ornamente pentru incaperi si, in plus, an de an, primavara, elevii de la scoala 12 au organizat un concurs, Oaza Verde, la care toti au participat cu mare entuziasm si s-au intrecut in reparat ghivece si curatat plante. Recunoasterea oficiala a eforturilor prichindeilor s-a petrecut astazi, cand Steagul verde, un adevarat trofeu pentru cei mici,  a fost inmanat conducerii scolii de catre prof. dr. Cornelia Dinca, reprezentantul in Romania al Fundatiei Mondiale de Educatie pentru Mediu. "Chiar daca e o scoala de cartier, este foarte importanta pentru Timisoara, pentru ca elevii cand ajung acasa au o alta atitudine fata de mediul inconjurator. Programul ii invata pe copii sa se pregateasca pentru viata, le ofera o educatie pentru mediu, care, in cele din urma, inseamna o educatie pentru societate", a spus Marin Popescu, inspector sef al ISJ Timis. "Am primit steagul eco dupa o munca de 3 ani. Programul ii indruma pe elevi sa-si insuseasca normele de protectia mediului pentru ca parintii nu au timp sa le asigure o educatie despre mediu", a declarat Corina Tomici, director Scoala Generala 12 din Timisoara. Pentru a marca momentul, peste 100 de elevi ai scolii eco, cea de-a doua declarata si recunoscuta in Timisoara, au organizat un spectacol care a cuprins si o inedita parada de moda la care au fost prezentate hainute facute din hartie de ziar, materiale plastice si capace de sticla.  Festivitatea s-a incheiat cu cantece si voie buna. [nggallery id=120] Autor: Diana Hornoiu

Dupa trei ani in care au avut mare grija de natura, elevii claselor I-VIII de la Generala 12 din Timisoara au primit astazi Steagul Verde, adica recunoasterea meritelor lor in protectia mediului, iar scoala a intrat in randul institutiilor eco.

Copiii au arborat cu mandrie drapelul la intrare si au sarbatorit momentul printr-un spectacol.

Scoala 12 a intrat in urma cu 3 ani intr-un proiect, Eco-scoala, care urmareste implicarea elevilor in activitati ecologiste, asa ca micutii au adunat de mai multe ori gunoaie din parcuri ori de pe spatii verzi din Timisoara si au avut grija de gradina scolii si de o multime de ghivece cu flori cu care si-au decorat salile de clasa.

Mai mult, si-au pus imaginatia la incercare si au facut tot felul de obiecte de decor folosind doar materiale naturale si deseuri adunate: peturi, crengi si frunze uscate. Au confectionat jucarii si ornamente pentru incaperi si, in plus, an de an, primavara, elevii de la scoala 12 au organizat un concurs, Oaza Verde, la care toti au participat cu mare entuziasm si s-au intrecut in reparat ghivece si curatat plante.

Recunoasterea oficiala a eforturilor prichindeilor s-a petrecut astazi, cand Steagul verde, un adevarat trofeu pentru cei mici,  a fost inmanat conducerii scolii de catre prof. dr. Cornelia Dinca, reprezentantul in Romania al Fundatiei Mondiale de Educatie pentru Mediu.

„Chiar daca e o scoala de cartier, este foarte importanta pentru Timisoara, pentru ca elevii cand ajung acasa au o alta atitudine fata de mediul inconjurator. Programul ii invata pe copii sa se pregateasca pentru viata, le ofera o educatie pentru mediu, care, in cele din urma, inseamna o educatie pentru societate”, a spus Marin Popescu, inspector sef al ISJ Timis.

„Am primit steagul eco dupa o munca de 3 ani. Programul ii indruma pe elevi sa-si insuseasca normele de protectia mediului pentru ca parintii nu au timp sa le asigure o educatie despre mediu”, a declarat Corina Tomici, director Scoala Generala 12 din Timisoara.

Pentru a marca momentul, peste 100 de elevi ai scolii eco, cea de-a doua declarata si recunoscuta in Timisoara, au organizat un spectacol care a cuprins si o inedita parada de moda la care au fost prezentate hainute facute din hartie de ziar, materiale plastice si capace de sticla.  Festivitatea s-a incheiat cu cantece si voie buna.

Autor: Diana Hornoiu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte fain 🙂 bravo pentru elevi, felicitari si multam celei care a scris articolul 😀

  2. este o scoala super si profesorii sunt foarte buni