Presedintele Klaus Iohannis a avut duminica seria de consultari cu toate partidele parlamentare, iar in urma acestora toata lumea se astepta ca seful statului sa anunte numele noului premier.
Presedintele a facut o scurta declaratie la finalul intalnirilor, fara a oferi numele noului prim ministru. A spus ca o va face dupa stabilirea presedintilor celor doua camere ale Parlamentului.
”Am invitat partidele parlamentare la consultari in vederea formarii guvernului. Coalitia pro-europeana formata din PSD, PNL, UDMR si minoritati a venit cu toti liderii impreuna, au solicitat sa vina cei patru lideri impreuna.
M-au informat ca negocierile pentru gasirea unei ecuatii guvernamentale solide sunt spre finalizare. Exista premise ca in foarte scurt timp sa avem o formatiune guvernamentala definitivata in urma negocierilor. Aceste negocieri continua si astazi si sunt optimist ca imediat dupa votarea presedinților celor doua Camere sa fiu in situatia sa fac o desemnare pentru poziția de prim-ministru„, a spus presedintele Klaus Iohannis.
Potrivit unor surse Digi24, liberalii vor sa se asigure ca Ilie Bolojan va ajunge presedintele Senatului si nu s-au inteles inca pe distribuirea ministerelor.
Daca partidele din coalitia pro-europeana, dar si USR-ul au fost la consultari, reprezentantii AUR, POT si SOS au refuzat sa participe la aceasta intalnire. Cei de la USR au mers la Cotroceni doar ca sa ii ceara demisia lui Klaus Iohannis.
Potrivit mai multor surse, Crin Antonescu este propunerea coaliției la prezidențiale.
Negocierile partidelor pro-europene continua duminica. Este de asteptat ca luni sa fie facuta propunerea de premier, dupa stabilirea sefilor celor doua camere ale parlamentului.
Pareri
Basti, ma🤢🤢🤮🤮🤮
Vai steaua noastră trebuie sa le „”mulțumim”” votanților ( PSD PNL USR ) că și-au vândut țara ptr niște ajutoare sociale și ptr pompa electorală ( zahar ulei și faina)
Pasol na turbinka! Tk s-aurat de democrație? Tu nu ai văzut decât ulei, zahar și faina? De ce comuniștii tai -si toti care va adaptați la inteligenta rusa- nu au construit niciun km de autostrada. Pana și Ceaușescu a facut doar 100 km. Si asta intr-o perioada de 40 de ani de comunism. Din 1990 si pana în 2000, 2004 ati frecat menta cu urmașii comuniștilor. Acum faceți la fel. Singurul partid euroatlantice e USR. Puteți crapa de invidie. Se vor duce boșorogii pacaliti cu pensiile mărite la vot pt voi? Acum nu sunt tăiate, asa cum ati mințit ca a facut Băsescu, ci sunt plafonate la cele din 1 septembrie.
Suntem ce-am fost, ba chiar mai mult. Traiasca USL! Dacă nu ne-a mers cu Ponta si Antonescu, ne va merge cu Ciolaku si Antonescu. Doi oameni care sunt praștie! In viata lor nu au făcut nimic. Antonescu, muzeograf, si cam atât. Ciolaku își cauta diploma de bacalaureat. Facturile/ chitanțele cu care si-a platit zborul la Nisa nu le găsește ca-s la Nordis.
Te așteptai la altceva de la ăștia? Oricum nu votai omul propus de ei, așa că ar trebui să îți fie indiferent pe cine propun. Singurul lucru bun din toată afacerea este că se mai desconspira câte unul dintre ei.
Cam aceleasi gunoaie si nici macar nu s reciclate. A ajuns o rusine asa zisa democratie. PSD ul e doar o alta forma de comunism mai frumos impachetata.
La vremuri noi aceiasi hoti.
Incă o dovadă că sistemul, prin marionetele sale (werner, ciorapu, crina tonescu, bolovan etc.) Se pişă cu boltā în capul votanților şi pe Constituție & democrație.
Cu căcărău la prezidențiale! De 14 ani sta pe tusa ca-l ținea nevasta din banii de europarlamentar. Si acum este europarlamentar, dar probabil pentru ultima data si cacarau s-a gândit sa tragă o bășina democrației psdiste, care le-a mai tras o păcăleală liberalilor.
Dacă cele 3 FSN-uri nu ar fi avut o majoritate la limită, s-ar mai fi deconspirat unii dintre suveraniști pentru a ajuta structurile să păstreze puterea fără a întreprinde reforme, în interesul național, desigur.
Nu mai este presedinte…..asta e in stare sa schimbe constitutia,dupa modelul Putin numai pentru a ramane inscaunat,democratia lu’ peste
„Presedintele Klaus Iohannis” – deja ilegal azi.
Tu ești analfabet functional. Din art 97 tu ce înțelegi? Dacă mandatul președintelui este de fix 5 ani, după fix 5 ani, acesta nu este în imposibilitatea de a-si exercita definitiv funcția?
Nu numai @Sklavus nu a înțeles Constitutia Romaniei, ci mulții sltii care din păcate ne conduc, fiind, asa cum bine zici, analfabeti functional. Macar daca-i incurca vreo virgula prost pusa, dar nu e cazul.
Sau furat și aceste alegeri parlamentare….au uedit așa cum trebuia să fie o majoritate York veche ca și până acum….na votat deloc poporul orost așa…și prostu nu 3orost destul până nu e și fumul…așa e românul…nu vă regăsiți aici….fiți sinceri cu voi înșivă să vă mai dați o șansă la viață….habar n-au mulți ce e cu ei pe pământul țărișoarei ăștia….RUȘINE celor care nu au coloană vertebrală
Tu ce razboiul celor 2 roze vorbesti aici, bai? Ca la noi e cu 3.