Cel mai circulat drum judetean din Timis va fi modernizat si va avea cantar permanent pentru masinile de mare tonaj

TIMIS. Drumul Pischia – Masloc este de departe cel mai circulat si totodata cel mai distrus drum judetean din Timis.

Acesta a intrat in atentia autoritatilor judetene care vor sa il modernizeze si sa instaleze un cantar permanent pentru masinile de mare tonaj. Lunar se dau deja cateva zeci de amenzi pe acest tronson pentru nerespectarea limitelor de greutatece.

CITESTE SI: Picturi murale pe cladirile din jurul Conacului Mocioni si spatiilor verzi amenajate in Foeni. Se cauta si artisti care sa isi expuna lucrarile in Romania si Islanda 

”Ceea ce ramane nemodernizat din drumul 691, dupa ce autostrada A1 va intra in proces de monitorizare, iata la 12-13 ani, de la precedenta interventie pe acest drum.

Este cel mai circulat drum judetean pe care il avem in administrare. Evident ca,  daca e circulat, si uzura e corespunzatoare.

Lucram la proiectul tehnic pentru acest drum, finantarea e asigurata prin Programul Regional Vest 2021- 2027, e proiect strategic inclus in acest program. In cursul anului viitor vom semna contractul de finantare, trebuie sa depunem cererea de finantare insotita de proiectul tehnic. Cum spuneam, acest proiect tehnic, impreuna cu studiul de fezabilitate sunt in curs de realizare. E la pachet atribuit inca din 2023 si se lucreaza”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Drumul care vine din Arad si merge pana la Pischia, prin Masloc, apoi traseul poate continua fie spre autostrada, fie spre Timisoara, este traseul masinilor care aduc piatra si balast pentru marile proiecte de infrastructura. De multe ori aceste masini sunt supraincarcate si astfel soseaua este distrusa.

”Ne propunem ca drumul sa fie modernizat si consolidat, astfel incat, chiar daca se circula cu trafic greu, si stim ca, cel putin pe relatia judetul Arad catre Timis, aceasta este calea principala de transport a materialelor agregate necesare pentru lucrari de infrastructura, la centura, la autostrada, la lucrarile pe care diversele primarii le realizeaza in modernizarea diverselor obiective de interes local, dar si Consiliul Judetean, pe acolo se transporta materialele acestea de balastiera si, din cauza depasirii tonajului, apar aceste avarieri constante ale drumului. Avem in permanenta cantarul si concursul colegilor de la IPJ Timis si de la ISCTR pentru a-i verifica si sanctiona pe cei care nu respecta limitele de tonaj”, a precizat Alin Nica.

Liderul CJ Timis spune ca lunar se dau zeci de amenzi pe acest tronson pentru depasirea gabaritului masinilor si ca, odata cu modernizarea drumului, aici va fi montat un cantar permanent.

”Avem lunar cateva zeci de amenzi pe care le dam, dar chiar si asa nu putem sta non stop si noaptea se circula cu gabarit depasit. O sa incercam sa punem, chiar in acest proiect un cantar permanent si sa facem protocoale cu cei care au in sarcina partea aceasta de sanctionare si de monitorizare a depasiri gabaritului si sa trimitem amenzile, asa cum se intampla pe autostrazi, prin posta, la proprietarul autovehiculului si sa facem totul mai automatizat, astfel incat sa eliminam aceasta practica care distruge infrastructura judeteana”, a mai spus Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Să vedem cum cîntăresc cîntarele dacă or fi cîndva pentru că cele care le avem deja sunt oarbe pe un ochi , cîteodată pe ambii ochi .

    • Este deja cantar la întrare în județul Timiș, mai exact în Alioș. Dar e degeaba ca în momentul când sunt cei de la ISCTR cântăresc un camion și restul stau pe dreapta ca se anunță prin stație pana pleacă cei de la ISCTR de acolo.

  2. Pe pod la Bucovăț e restricționat la 7,5 tone… Trec camioanele in coloană!!!

    • Gresit! Nu ai fost atent.
      Acolo e restrictie la 75 de tone.

    • Domnul Alin Nica când vei schimba conducerea PSD -ista din ISCTR și Poliția Timiș poate vei reuși să aplici acest proiect. Dacă nu schimbi conducerea din aceste instituții aceștia vor căuta doar să îți pună piedici că sa nu le închizi robinetul la spagă. Un cantar fix inseamna zero spaga către PSD

      • Iarăși Alin Nimica și așa zișii ziariști scriu prostii. Auzi la ăsta,,lunar se dau câteva zeci de amenzi” !!! Păi,habarniștilor,zilnic trec sute de camioane și stai liniștit că nici unul nu merge la tonaj,dar cum majoritatea sunt ale milițienilor,sau au pile în ,,miliție” se anuntă pe stații când este control ISCTR și atunci nu circulă ziua,doar noaptea,așa că nu o mai luați pe arătură,asta e praf în ochi,și voi știți asta !!!!

        • Modus Operandi
          Se pune un cantar
          Se cantareste um Tir
          Soferul cotizeaza simbolic operatorului
          La sfarsitul luni, patronul tirurilor se intalneste
          cu bossul politic al cantaragiilor si….decarteaza
          …..substantial. ( din surse sigure )
          Solutia : platforma fixa pentru canttarire din mers.
          Camete video cu recunoastere numere.
          Amenda automata.
          Limitatoare solide de viteza
          Separatoare din beton, solid min 1km a celor doua sensuri
          1 SUPREVEGHETOR VU AKM, 3 INCARCATOATE
          CARTUSE SA PENEYREZE CAUCIUCURILE BIZONILOR
          O solutie ar mai fi cantarirea in balastiere, tot asa,
          camere video , sa se vada mumerele si toate rotile pe cantar…tichet automat si/ sau conectate cu
          bluetooth la Gps- ul de pe camion ( ca, toate au, ca su nu fure soferii toata mototina !!

  3. E greu să faci un drum fără restricții de tonaj… Că pe urmă nici Alinică, nici pesede, nici iscerete nu-și mai au rostul. Plus că dacă îl faci și bine, vreo 25 de ani nu prea mai ai de unde să furi

  4. În sfârșit… în sfirsit începe sa ia sfirsit calvarul la care sînt supuse șoselele noastre din TM… avem vreo 5-10.000 de tiruri care circulă zilnic prin județ… ..din care jumate puse pe cîntar au 40-50tone încărcătură… altfel nu rentează nicicum în buzunarul pstronului…..

    Într-adevăr ei plătesc taxe, accize și impozite la bugetul de stat… dar quantumul cheltuielilor cu reparatiile șoselelor distruse din cauza supraincarcaturii este mult peste ce încasează statul…

    păi băieții șmecheri de la drumuri de-abia așteaptă sa se distrugă un drum… fiindcă trebuie reparat și numai de acolo iasă mălaiul…

    Pînă acuma sa circuli supraîncărcat a fost o supraafacere… și pentru patron… și pentru ISCTR… și pentru CNAIR….. să vedem de acum acolo dacă un drum va tine 30 de ani de unde va mai venii laptele și mierea la cei care trebuia sa fie demult la răcoare pt faptele lor criminale

  5. Lacomia patronilor de firme de transport…
    Vor sa faca cat mai multi bani si nu le pasa de legi, de faptul ca distrug infrastructura si pun in pericol viata soferilor si a celorlalti participanti la trafic, banul sa iasa ca in rest…incarcaturi cu mult peste limita admisa.