Cel mai distrus si mai circulat drum judetean din Timis va fi modernizat, dar ramane la o banda pe sens. Licitatie de peste 20 de milioane de euro

TIMISOARA. Cu contractul de finantare semnat in august, DJ 691, cel mai distrus drum din judetul Timis, dar totodata si cel mai circulat, va intra intr-un proces de modernizare cu bani europeni. Este vorba despre tronsonul dintre Pischia si Alios, pana la limita cu judetul Arad.
Aceasta este a doua etapa de modernizare a DJ 691, dupa ce tronsonul Timisoara – Giarmata, prin Dumbravita, a fost deja reabilitat si largit.

CITESTE SI: Modernizarea Pasajului Slavici – Polona din Timisoara are 3 oferte de constructori care vor contractul de aproape 17 milioane de euro. Vor fi refacute si liniile de tramvai 3 din zona

Sectorul de drum care va fi modernizat in directia Lipova are 29 de kilometri, porneste de la intersectia cu Autostrada A1 si merge pana la granita cu judetul Arad. Acesta nu va fi largit, ci va ramane la o banda pe sens.

Consiliul Judetean Timis a lansat licitatia pentru lucrarile care vor cuprinde:

• modernizarea drumului judetean cu o banda de circulatie pe sens;
• intersectii cu drumurile si strazile laterale;
• realizare unui sens giratoriu la km 17+884;
• accese la proprietati;
• statii de autobuz;
• parcari in intravilan si in extravilan cu dotari minime;
• refugii auto;
• 2 platforme de cantarire auto pentru cantarul mobil;
• platforma de cantarire auto existenta – modernizare si dotare;
• trecere la nivel cu calea ferata la km 18+355 a drumului judetean (km20+385 CF 217 Timisoara Est – Radna) – amenajare trecere la nivel cu dale elastice;
• trecere la nivel cu calea ferata la km 40+268; a drumului judetean (km45+105 CF 217 Timisoara Est – Radna) – amenajare trecere la nivel cu dale elastice si instalatie SAT;
• iluminat stradal si retele electrice;
• realizarea dispozitivelor de colectare si scurgere a apelor pluviale;
• realizarea podetelor tubulare si a podetelor dalate;
• reparatii la podul de la km 18+779 si la podul de la km 42+600;
• elemente de siguranta circulatiei;

Valoarea estimata a contractului este de 85.543.196 lei fara TVA, adica putin peste 20 de milioane de euro cu TVA. Banii europeni vin din Programul Operational Regional – POR.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 27 noiembrie.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 3 ani pentru a finaliza modernizarea acestui drum.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poza e de pe drumul dintre Sag si Jebel

    • Da, intrarea la Comtim Pădureni.
      Pun si ei ce gasesc on line.

  2. ne poate lumina cineva daca si în continuare spre radna-lipova drumul este/va fi REABILITAT?
    acum cativa ani era jale…cand am parcurs ultima data drumul inter-judetean.
    trei ani pentru a reabilita 17 km asta da TERMEN.
    NU MAI VORBESC DE PRET…

    • Degeaba îl repară daca nu se stopează circulația basculelor cu balastru de la Mureș ! Toată lumea știe numai factorii de decizie nu fac nimic ! Se pare că e o cârdășie , mafie între transportatori și … !? Instalații cantare , camere de luat vederi ! NU MAI TOLERAȚI ! BANII SUNT AI NOȘTRI !! ACȚIONAȚI ȘI STOPAȚI !

  3. CUM ?

    • Șușelele cu mai puțin de două benzi pe sens pe sens ar trebui scoase-n afara legii!

  4. Cel mai circulat, o fi. Dar cel mai distrus… nu știu. Cred că cei care au scris asta, n-au fost demult de la Făget spre Săvârșin. Când treci din Timiș în Arad zici că plutești, deși nici partea din Arad nu e tocmai „ca-n palmă.” Dar partea din Timiș e groaznică; practic nu poți merge cu mai mult de 40km/h, dacă ții măcar un pic la mașina ta.
    Și per total, Aradul stă MULT mai bine decât Timișul la partea de drumuri județene… Cam trist, când au jumătate din pupulația (și deci impozitele) Timișului.

  5. pai si cum „s-a distrus”…corect este: „a fost distrus” de un drum cu limitare de greutate de 25tone pe care , de la balastiera circula camioane cu o greutate medie de 50-60 de tone…si nici dracul nu ii controleaza…prietenii stiu de ce.
    s-o fi suparat socrul grindeanu (care are casa de vacanta la sintar) si asa intra in reparatii?
    s-or fi suparat cei care viziteaza tripoul din comeat?
    ca din senin si fara interes nu se repara nimic in romanica

  6. ABSOLUT 🙂

  7. ?.

  8. Doliu în cinematografia românească. A murit actorul Valeriu Pavel Dan: S-a prăbușit brusc pe stradă….

    Nu ar fi nimic daca ar fi caz singular.. dar se intampla zilnic.. asta doar persoane publice.. nici nu putem sti cati sunt intradevar.. plus am multi cunoscuti, rude care dupa vaccinare se imbolnavesc din orice.. sunt slabiti, nu mai pot face efort ca inainte..

    • Cautati pe net: Top CDC Official: ‘We’ll Just Get Rid of All Whites in the United States’ ..
      planu e vechi.. dar oamenii sunt deja morti.. incapabili sa vada, sa gandeasca,..walking dead.. npc.. doar niste drone borg..

      • Am cautat. Si am inteles cu totul altceva din discursul lui tanti aia. Discursul ala NU e o dovada absolut deloc pentru nimic absolut nimic, doar incearca sa zica fix ca NU are cum sa fie ce sugerezi tu. Asta nu inseamna ca nu sunt niste psihopati cu diverse planuri.

  9. Aici este clar vina lui Fritz. ca si in cazul Nordis…

  10. Pe acest drum se ajunge la catedrala unui baron local situata inainte de Masloc, pe acelasi drum nu exista niciun cantar, nicio benzinarie, doar liniste si amuteala administrativa. Insa tot pe acelasi drum se plimba multi bani si toate acestea in contul nostru al platitorilor de rovinieta. Aude oare cineva ? Trenul nu mai circula demult si-atunci din nou.. durum bun..

  11. Cel puțin jumătate din banii necesari ar trebui să vină dintr-o chetă, cei cu balastierele. Când zic jumătate e puțin spus. Când sunt controale sunt toți trași pe dreapta pe te miri unde pe margini pentru că tehnologia comunicațiilor a evoluat. Primul, al doilea și al treilea, poate a patrulea sunt opriți la control și asta pentru că stau lipiți unul de altul ca să nu se piardă. Și dacă se reabiliteaza, se va face prost, iar după câteva luni va sta apa în șanțurile făcute de camioane (vezi în județul Arad partea dinspre Lipova către Timișoara). Poate nu prost, dar clar nu va face față puhoiului de camioane încărcate cu piatră sau nisip. În România se construiește pe o parte stricand în alta între timp, apoi se peticeste și unde nu e nevoie ca să iasă banul și la anul pe porțiunea de drum. Și tot așa până iar se strânge de o reabilitare. Am văzut pe drumul ăla frezate și peticite și porțiuni care nu aveau probleme, or fi plătite la metru…

    • Câte sesizări ai făcut la autoritățile competente?