Cel mai mare centru de recuperare medicala cu apa geotermala, pentru Spitalul Judetean Timisoara, la prima licitatie

TIMISOARA. La mai bine de doi ani de la primele discutii legate de construirea unui centru de recuperare medicala in care sa fie folosite apele termale pentru tratamente, in sfarsit se fac primii pasi concreti.

CITESTE SI: Al doilea val de infectati cu coronavirus va fi cam intr-o saptamana. Ingrijorarile medicului Virgil Musta de la Timisoara, care a vindecat peste 450 de oameni de COVID 19. Video

Mai exact, reprezentantii Consiliului Judetean Timis sunt pe punctul de a finaliza o prima parte din documentatia necesara, iar zilele acestea ar putea fi demarata licitatia pentru studiul de fezabilitate al proiectului.

„Se scoate la licitatie SF-ul. Avem si documente de la Spitalul Judetean, am tinut legatura cu cei de acolo, care urmeaza sa ne sprijine in acest proiect, documentatia a fost inaintata presedintelui Consiliului Judetean Timis. Mi s-a promis ca saptamana viitoare va fi lansata licitatia”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marius Vasile Graur, primarul comunei Lovrin.

Reprezentantii Consiliului Judetean Timis sunt cei care ar urma sa sustina financiar proiectul, care se va dezvolta pe perioada mai multor ani.

„La Lovrin, din punct de vedere al Cinsiliului Judetean, trebuie sa va spun ca si noi ne dorim sa beneficiem de apa geotermala si in acest sens, cu sprijinul Primariei Lovrin, demaram SF pentru realizarea unui centru de recuperare medicala bazat pe apa geotermala. Acest centru ne dorim sa fie in coordonarea Spitalului Judetean. E un centru gandit, e un centru de recuperare medicala postoperatorie sau un centru de recuperare medicala in diferite situatii ortopedice. Sper sa demaram cat mai repede aceasta documentatie, astfel incat la finalizarea ei sa putem demara proiectarea si executia si sa beneficiem de importanta si beneficiile apei geotermale”, a precizat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Terenul pe care urmeaza sa se construiasca centrul de recuperare, din incinta spitalului din Lovrin, a fost trecut, printr-o hotarare de Consiliu Local, in domeniul public al Consiliului Judetean.

Conform planurilor, centrul de recuperare medicala ar urma sa aiba 20 de saloane cu doua paturi, zece saloane cu trei paturi, sali de electroterapie, masaj si kinetoterapie, o sala de analiza a mersului, cabinete pentru medici si asistente, dar si grupuri sanitare.

Aici, pe langa pacientii care au nevoie de recuperare si sunt trimisi la tratament de catre cele doua mari spitale din Timisoara, vor putea fi tratati, contra cost, si bolnavi care au nevoie de proceduri punctuale si care nu vin cu trimitere din partea unei unitati medicale.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.