TIMISOARA. Au fost facuti primii pasi concreti pentru ca in judetul Timis sa fie construit unul dintre cele mai mari si moderne centre de recuperare medicala din regiune.
CITESTE SI: Taberele scolare din Timis, preluate si renovate. Ultimul plan al Consiliului Judetean
Mai exact, dupa ce anul trecut s-au facut demersurile privind proprietatea terenului, acum, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au alocat fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate in vederea realizarii centrului de recuperare in comuna Lovrin.
Terenul pe care urmeaza sa se construiasca centrul de recuperare, din incinta spitalului din Lovrin, a fost trecut, printr-o hotarare de Consiliu Local, in domeniul public al Consiliului Judetean, iar reprezentantii primariei au igienizat zona.
“Centrul medical la Lovrin este un obiectiv de o importanta majora. Am obtinut hotararea de Consiliu Judetean pentru construirea unui centru de recuperare medicala. Acest lucru va presupune folosirea eficienta, la capacitati maxime a apei geotermale, care este foarte buna din punct de vedere curativ, pentru vindecarea unor boli, pentru reumatismul, etc. In plus, se prevede ca centrul sa deserveasca toata partea de sud-vest a tarii. Va fi de dimensiuni mari, si presupune, pe langa zonele de tratament, si spatii de cazare, cabinetele medicale mari si dotate cu tot ce este necesar. Se preconizeaza cam 60.000 de pacienti pe an tratati in ambulatoriu si internati 11.000 de pacienti pe an, daca se va realiza la dimensiunile pe care le dorim noi”, a spus primarul comunei Lovrin, Vasile Graur.
Proiectul a fost unul initiat si sustinut de consilierul judetean liberal Cosmin Buboi, care a reusit nu doar sa-si convinga colegii de beneficiile la nivel judetean pe care acest centru le va aduce, ci si sa implice Spitalul Judetean in proiect si sa poarte discutii si cu Spitalul Municipal, prin reprezentantii Primariei Timisoara.
„Urmeaza ca directorul Spitalului Judetean din Timisoara, Marius Craina, sa viziteze locatia si sa ne sprijine cu idei si cu cunostintele pe care le detine. Este o investitie mare, de 5-6 milioane de euro, in care am reusit sa avem alaturi atat Consiliul Judetean Timis, cat si Primaria Timisoara, respectiv spitalele care apartin de aceste structuri. Proiectul este unul de bun augur si ne bucuram ca am gasit intelegere la conducerea Consiliului Judetean Timis”, a spus consilierul judetean din partea PNL Cosmin Buboi.
Investitia este programata sa se desfasoare pe perioada mai multor ani, iar costul lucrarii va fi suportat de Consiliul Judetean Timis.
Conform planurilor, centrul de recuperare medicala ar urma sa aiba 20 de saloane cu doua paturi, zece saloane cu trei paturi, sali de electroterapie, masaj si kinetoterapie, o sala de analiza a mersului,cabinete pentru medici si asistente, dar si grupuri sanitare.
Aici, pe langa pacientii care au nevoie de recuperare si sunt trimisi la tratament de catre cele doua mari spitale din Timisoara, vor putea fi tratati, contra cost, si bolnavi care au nevoie de proceduri punctuale si care nu vin cu trimitere din partea unei unitati medicale.