Cel putin 10 scoli din Timisoara si din judet trec la catalogul electronic, in anul scolar viitor

TIMISOARA. Toate notele elevilor vor fi trecute exclusiv in catalogul electronic, in 10 cel putin scoli din judetul Timis. Totul, in cadrul unui proiect pilot implementat inca de anul scolar trecut si care se va derula si pe parcursul anului scolar 2022-2023.

CITESTE SI: Vrea sa ridice 2 etaje peste Complexul Sportiv Bega si sa amenajeze inca un bazin de inot si o sala de gimnastica. Primaria Timisoara da aproape 60.000 de euro unei firme care sa-i spuna daca se poate face sau nu extinderea 

Deocamdata, Inspectoratul Scolar Timis a transmit o lista a unitatilor de invatamant care au aplicat si au fost acceptate in program, insa aceasa urmeaza sa fie completata si cu alte scoli, dupa finalizarea centralizarii cererilor depuse.

1. SCOALA GIMNAZIALA – MOSNITA NOUA
2. SCOALA GIMNAZIALA – GHIRODA
3. COLEGIUL TEHNIC ”EMANUIL UNGUREANU” – TIMISOARA
4. LICEUL TEHNOLOGIC ”VALERIU BRANISTE” – LUGOJ
5. SCOALA GIMNAZIALA – MASLOC
6. LICEUL TEORETIC ”BELA BARTOK” – TIMISOARA
7. COLEGIUL NATIONAL ”CONSTANTIN DIACONOVICI LOGA” – TIMISOARA
8. SCOALA GIMNAZIALA ”ANISOARA ODEANU” – LUGOJ
9. SCOALA GIMNAZIALA ”THEODOR BUCURESCU” NR. 1 – SANNICOLAU MARE
10. SCOALA GIMNAZIALA – SATCHINEZ

Directorii scolilor care au aplicat pentru a face parte din acest program spun ca isi doresc sa treaca la catalogul electronic tocmai pentru a se alinia la realitatile vremurilor in care traim.

Am cerut sa intram in programul pilot, catalogul va fi exclusiv electronic, si doar la finalul anului va trebui sa printam foile matricole, registrele matricole, pe care apoi le arhivam.

Am vrut sa cerem si noi accesul in acest program ca sa ne aliniem la ce inseamna viata in secolul XXI„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Violeta Bontila, directorul Colegiului CD Loga din Timisoara.

Scolile care vor implementa, in viitorul an scolar, catalogul electronic sunt nevoite sa incheie contracte cu firme care sa se ocupe de mentenanta platformelor, iar costurile vor trebui sa fie suportate fie de autoritatile locale, fie din fonduri proprii, de fiecare scoala in parte.

Va reamintim, este al doilea an in care scolile din judetul Timis participa la acest proiect pilot.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si cine nu are bani de catalogul electronic ce plătește?De ce se cere obligativitate și pe când ne lasă pe noi părinți să facem ce dorim să hotărîm cum ne cheltuim bani familiei,nu să facem abonament la catalogul electronic plătindu-i salariu celui care se ocupă de acest catalog,Si când te gândești că se spune că în România,educația este gratuită,doar minciuni,realitatea este cu totul alta,se plătesc bani grei munciți cu sudoare de părinți exemplu:școlile cu profil sportiv,artă și altele se îmbogățesc dascăli din aceste școlii și nu ar fi potrivit să ceară bani de la părinți și să primească și salarii de la stat,un antrenor la fotbal ia lunar cel putin 8000lei +salar de dascăl,corect așa.

  2. Sa ne aliniem vremurilor pe care le traim … Asa spune articolul. Ce te faci insa daca vremurile pe care le traim sunt eronat proiectate? Daca ANORMALITATEA devine NORMALITATE, nu inseamna ca vremurile sunt neaparat bune. Natura obisnuieste sa stirpeasca absolut tot ce este anormal. Asadar fiti oameni normali, invatati bine, traiti sanatos, nu mancati insecte, faceti miscare, cititi cat mai multe carti, iubiti-va parintii, respectati-va intre voi. Renuntati cat de cat la internet – fiti VOI insiva si nu va mai uitati la mijloacele de informare in masa care va schilodesc sufletele.