Cele mai noi gadgeturi 3D care sosesc anul acesta in Romania

Dupa ce anul trecut producatorii au adus in Romania cele mai noi televizoare 3D, anul acesta a venit randul telefoanelor, consolelor si laptopurilor cu ecran 3D. Preturile, ce-i drept, sunt destul de piperate si, la fel ca in cazul televizoarele cu imagine tridimensionala, sunt cu o treime mai mari decat cele ale produselor obisnuite.

Prima pe lista esta consola Nintendo 3DS care a ajuns deja in Romania si care poate fi cumparata de la eMag, la preturi incepand de la 1.299 de lei.

Nintendo 3DS este prima consola cu grafica 3D, care nu necesita ochelari speciali. Cum te poti juca? Senzorii de miscare, senzorul giroscopic si butoanele clasice, ecranul tactil si cele 3 camere foto te lasa sa apesi pedala de acceleratie cat poti de mult. Si asta nu e tot, in mod 3D, bateria consolei dureaza pana la 5 ore.

Iar daca varianta pe negru nu te multumeste, o poti incerca pe cea pe albastru, la acelasi pret la evomag.ro.

Daca preturile ti se pare mari, atunci gandeste-te ca anul trecut, in primavara, cand au fost puse in vanzare primele televizoare 3D, la preturi incepand de la 2.500, primele 3.000 de unitati au fost epuizate in doar o luna! Iar la New York, mii de oameni au stat in frig si ploaie, la rand, pentru o consola Nintendo.

Sau poate vrei un telefon cu ecran 3D. LG, Samsung, Motorola si HTC sunt doar cativa dintre producatori de telefoane mobile care au anuntat lansarea unor telefoane 3D pe care le poti folosi fara sa ai nevoie de ochelari speciali.

Laptop 3D

Daca o consola ti se pare prea mica, poti oricand incerca un laptop 3D. Iar variante exista pe piata, mai numeroase decat in cazul consolelor sau a telefoanelor.

Cea mai recenta lansare pe piata roamaneasca vine de la Sony care a lansat noile Sony Vaio 3D. Laptopul costa 8.500 de lei si are un ecran de 16 inch, un procesor Intel quad-core si 8 GB de RAM. Poti sa te uiti la filme in 2D sau in 3D, dar pentru a doua optiune ai nevoie de ochelari speciali.

Pentru trimestrul trei al anului se pregateste Toshiba, companie care a lansat si primul televizor 3D pentru care nu ai nevoie de ochelari. Deocamdata la noi va veni un laptop in trei dimensiuni, fara a preciza insa pretul.

In SUA un laptop 3D se vinde cu peste 2.500 de dolari.

Cum se vand laptopurile in general? Retailerii anunta cresteri de pana la 30% doar in primele 3 luni din an.

La nivel global, analistii de la Gartner spun ca vanzarile de laptopuri vor creste doar cu 14%, fata de cresterile spectaculoase de 25% de la an la an. Iar franarea este cauzata, in special, de vanzarile de tablete PC tot mai numeroase.

Si Apple vrea sa intre in competitia tridimensionala

Creatorii iPad vor acum sa profite si de tehnologia 3D si au inregistrat un patent pentru un nou tip de ecran holografic care permite redarea de imagini 3D fara a fi nevoie de ochelari speciali.

Asa ca nu e de mirare daca vom vedea un iPhone sau un iPad cu ecran care permite redarea filmelor sau clipurilor muzicale in trei dimensiuni!

Nu are 3D, dar este primul telefon-consola

Sony Xperia Play, denumit de multi telefonul-PlayStation. In prezent acesta este disponibil in 11 tari din intreaga lume, iar judecand dupa cum merg lucrurile, din trimestrul trei ar putea ajunge si la noi.

Vorbim despre un telefon-consola, cu ecran tactil, perfect adaptat pentru gameri. Ecranul de cinci inci si procesor Qualcomm Snapdragod de 1 Ghz sunt suficient de puternice ca sa sustine zeci de minute de joc intens. Cum functioneaza? Trebuie doar sa deschizi slide-ul si mobilul se transforma intr-o consola de jocuri cu toate butoanele necesare: buton pentru controlul directiei sau zone pentru controlul tactil. Totul pentru aproximativ 500 de euro.

Ce poti sa joci pe el? Titluri precum Need for Speed, Tom Clancy’s Splinter Cell, Assassin’s Creed Altair’s Chronicles sau Destruction Derby.

Iar piata pentru el exista. Din cele 3,5 telefoane vandute anul trecut in Romania, in jur de 10% din ele erau telefoane inteligente.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete