Cele mai noi tehnologii agricole, prezentate la Timisoara. Agricultorii pot invata cum sa-si monitorizeze recoltele prin satelit

TIMISOARA. Eveniment important pentru agricultorii din vestul tarii. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu ECOPLUS International Romania – Agentie Economica a Landului Austria Inferioara organizeaza vineri, 11 noiembrie, un parteneriat de afaceri la care participa unele dintre cele mai importante companii din domeniul agriculturii din Austria.

Evenimentul intitulat Precize Farming, isi propune sa ofere o perspectiva clara asupra celor mai noi tehnologii agricole, delegatia austriaca formata din 13 companii fiind puternic interesata de oportunitatile de investitie in Romania.

Va fi prezentat conceptul inovator de precize farming, ce implica monitorizarea prin satelit a recoltelor. Prezentarea va fi urmata de discutii bilaterale intre firmele implicate, scopul intalnirilor fiind acela de a oferi o perspectiva clara asupra noilor tehnologii din domeniul agriculturii, cu accent pe gasirea partenerilor de afaceri potriviti.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie, de la ora 9, in Sala Timis a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timis (Bdul. Eroilor de la Tisa nr. 22), iar participarea este GRATUITA, pe baza invitatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1974, la „Sala de Sport 2”, in spatele hotelului Continental (actualmente Sala Teatrului nr.2) se organizeaza expozitia „Agricultura Americana”. Printre altele se prezinta un stand unde se arata cum scanarea termica din satelit ajuta agricultorul american sa determine cand o cultura e gata de recoltare, in functe de imaginea in infrarosu. Satelitul trecea odata la 50 de minute si pe deasupra judetului Timis si o imprimanta tiparea in alb-negru harta obtinuta din infrarosu, cu o rezolutie suficient de mare ca sa se distinga cladiri importante din Timisoara, ca de exemplu Catedrala. Agricultorul roman (de stat, CAP sau IAS) isi inspecta terenul mai des si stia cand e vremea de recoltat, asa ca intrebarea „de ce e nevoie de asemenea tehnologie” a venit firesc. Raspunsul a fost: pentru ca fermierul american are in medie 3000 de hectare cu doar 10 oameni si economiseste timp daca plateste o taxa la NASA sa-i spuna cand poate incepe recoltarea diverselor culturi. N-am priceput atunci cum poti cultiva 3000 de hectare cu 10 oameni, banuiam ca au utilaje ultra-performante. In mintea comunistilor nu era de inteles ca in perioadele de maxima activitate poti angaja oameni cu ziua, majoritatea mexicani veniti sa faca si ei un ban. Si uite ca, dupa numai 48 de ani, ni se ofera si noua aceasta metoda de scanare prin satelit ca „tehnologie de ultima ora”!