Fructele de lux au o adevarata piata destinata doar lor. Exista chiar aprozare tip boutique unde se vand aceste minunatii, la preturi exorbitante. Printre ele se numara capsuni care costa 3 dolari bucata, banane la 6 dolari bucata sau pepeni care pot ajunge si la 212 dolari.
Pepenele negru Densuke
Acest soi de pepene costa 121 de dolari pe kilogram iar cunoscatorii spun ca are o dulceata speciala. Creste doar pe insula Hokkaido, Japonia, in cantitati limitate. La o licitatie, un pepene enorm de 17 kilograme din acest soi a ajuns la 6100 de dolari, ceea ce-l face cel mai scump pepene din toata istoria.
Merele Sekai-ichi
Aceste mere provin din Japonia si ajung sa coste 21 dolari bucata. Denumirea lor se traduce prin „cele mai scumpe din lume” si, inainte de a fi vandute, sunt spalate cu miere si marcate bucata cu bucata, pentru a le asigura autenticitatea. In livezile unde cresc, florile merilor sunt polenizate de mana.
Capsunile Arnaud
Provin din New Orleans, Louisiana iar un bol plin cau astfel de fructe minunate costa … 1,4 milioane de dolari! Pretul este umflat insa de inelul cu diamant roz de 4,7 carate care garniseste bolul in care sunte servite in restaurantul Arnaud, din News Orleans, faimoasele fructe.
Strugurii Ruby Roman
Cei mai scumpi struguri din lume au fost vanduti in 2011, la o licitatie din Japonia, cu 6400 de dolari. Fiecare boaba are aproximativ marimea unei mingi de ping-pong, iar un ciorchine ajunge sa cost aproximativ 255 de dolari. Pentru a fi vanduti la acest pret, strugurii trebuie sa aiba un continut de zahar de aproximativ 18% si o greutate de 20 de grame fiecare.
Ananasul englezesc
Un astfel de ananas, crescut in Cornwall, Anglia, este cotat la 1600 de dolari. Asta pentru ca in Lost Gardens din Heligan, unde este cultivat, un astfel de ananas este ingrijit timp de doi ani, adapostit sub straturi de paie si gunoi de grajd, pentru a face fata climatului rece din zona. Din cauza duratei lungi de maturizare si a muncii pe care o implica ingrijirea lui, fructul ajunge atat de scump. El nu este insa niciodata vandut pe piata ci daruit angajatilor gradinii.