Centru de consiliere pentru dependentii de droguri injectabile, la Timisoara

Consumatorii de droguri injectabile vor primi asistenta sociala si consiliere pentru reintegrarea pe piata muncii, in patru centre care vor fi infiintate in cadrul proiectului cu finantare europeana "A doua sansa", cu valoare de peste 20 de milioane de lei. Unul dintre aceste centre se va afla la Timisoara. Proiectul este gandit de Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS), Asociatia Sens Pozitiv, Asociatia Integration si Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". Cele patru centre (doua in Bucuresti, unul in Timisoara si unul in Constanta) ofera servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica, consiliere vocationala, prevenirea infectiilor cu transmitere sanguina si sexuala, referire catre alte servicii, cu scopul final al reducerii marginalizarii sociale si al integrarii consumatorilor de droguri injectabile pe piata muncii. Grupul-tinta al proiectului este reprezentat de 3.500 de persoane consumatoare de droguri injectabile care, pe langa dependenta, prezinta si alte vulnerabilitati, cum sunt experienta anterioara de detentie, infectie cu HIV/SIDA, femei, apartenenta la etnia roma. Dintre acestia, 500 de consumatori de droguri injectabile vor beneficia de tratament substitutiv pentru dependenta de opiacee, iar alti 250 vor fi stabilizati din punct de vedere medical si 100 vor urma cursuri de formare profesionala. Proiectul "A doua sansa" are ca scop imbunatatirea accesului pe piata muncii pentru consumatorii de droguri injectabile, urmarind cresterea nivelului de integrare socio-profesionala, intarirea increderii in sine si promovarea unui mediu de viata sanatos. Proiectul are o perioada de implementare 36 de luni.

Consumatorii de droguri injectabile vor primi asistenta sociala si consiliere pentru reintegrarea pe piata muncii, in patru centre care vor fi infiintate in cadrul proiectului cu finantare europeana „A doua sansa”, cu valoare de peste 20 de milioane de lei. Unul dintre aceste centre se va afla la Timisoara.

Proiectul este gandit de Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS), Asociatia Sens Pozitiv, Asociatia Integration si Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”. Cele patru centre (doua in Bucuresti, unul in Timisoara si unul in Constanta) ofera servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica, consiliere vocationala, prevenirea infectiilor cu transmitere sanguina si sexuala, referire catre alte servicii, cu scopul final al reducerii marginalizarii sociale si al integrarii consumatorilor de droguri injectabile pe piata muncii.

Grupul-tinta al proiectului este reprezentat de 3.500 de persoane consumatoare de droguri injectabile care, pe langa dependenta, prezinta si alte vulnerabilitati, cum sunt experienta anterioara de detentie, infectie cu HIV/SIDA, femei, apartenenta la etnia roma. Dintre acestia, 500 de consumatori de droguri injectabile vor beneficia de tratament substitutiv pentru dependenta de opiacee, iar alti 250 vor fi stabilizati din punct de vedere medical si 100 vor urma cursuri de formare profesionala.

Proiectul „A doua sansa” are ca scop imbunatatirea accesului pe piata muncii pentru consumatorii de droguri injectabile, urmarind cresterea nivelului de integrare socio-profesionala, intarirea increderii in sine si promovarea unui mediu de viata sanatos. Proiectul are o perioada de implementare 36 de luni.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.