Centura Timisoarei, la sfantu’ asteapta. Proiectul inca franat in instanta. Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti

TIMISOARA. S-a impotmolit in instante proiectul privind construirea centurii rutiere de sud a Timisoarei. Daca pana acum, timisorenii asteptau un raspuns de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce licitatia a fost contestata, acum o alta veste proasta a sosit.

CITESTE SI: Transport scolar la Timisoara. Pe modelul Cluj-Napoca, primarul Nicolae Robu anunta minibuze pentru elevi, de acasa la scoala. Primele trasee 

Primarul Nicolae Robu a anuntat ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti si-au declinat competenta, iar acum avem de asteptat stabilirea unei noi instante si a unui nou termen care sa judece contestatia la licitatie.

Centura este un obiectiv de maxima importanta pentru orasul nostru. Licitatia e in blocaj pentru ca s-a facut contestatie si s-a ajuns in instanta. Am fost informat acum, nu stiu detalii, ca s-ar fi declinat competenta de a judeca si iarasi asta inseamna ca va mai trece vreme pana se preia speta de altcineva, probabil la alt nivel„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Gata, incepe transportul in comun cu vaporasele pe Bega, la Timisoara. Cat costa biletul 

Va reamintim, dupa ce cu chiu cu vai a fost anuntat la sfarsitul lunii februarie un castigator la licitatia pentru construirea Centurii de Sud la Timisoara, rezultatul acesteia a fost contestat.

Contestatii au fost depuse de Alpenside SRL, Danya Cebus Rom si asocierea Trameco SA – Vahostav SK – SC Constructii Erbasu SA – SC Grafic Tends SRL. Primele doua la Consilul National de Solutionare a Contestatiilor, iar ultima la Tribunalul Bucuresti. La jumatatea lunii aprilie, CNSC le-a scos de pe rol pe cele doua, care s-au indreptat, alaturi de ultima, spre instanta.

Termenul de judecata a tot fost amanat pana in 18 mai cand sentinta a ramas in pronuntare, iar la scurt timp a fost publicata. Nemultumite ca s-a decis respingerea actiunilor, firmele au mers mai departe, spre Curtea de Apel Bucuresti care acum si-a declinat competenta.

Daca nu s-ar fi inregistrat aceste contestatii, santierul pentru Centura de Sud ar fi trebuit sa se deschida in luna iulie a acestui an.

Va reamintim, durata contractului pentru Centura de Sud este de 150 de luni, din care: in 6 luni se face proiectarea, executia va dura 24 de luni, iar restul perioadei de 120 de luni este alocata notificarii defectiunilor (garantia).

Primii bani pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara au fost deja alocati prin Bugetul National pentru 2018 – aproape 12 milioane de lei, iar lucrarile erau programate sa demareze in iulie, mai precis organizarea de santier.

Centura de Sud a Timisoarei va avea 25,69 kilometri, cate o banda pe sens, va avea 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel, pe ruta intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.

In 27 februarie, firma italiana Tirrena Scavi S.p.A a fost declarata drept invingatoare in cadrul licitatiei CNAIR la care se inscrisesera 12 societati de constructii.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Când a fost contestată licitația pentru centura de sud a Timișoarei am spus, această licitație este făcută intenționat greșit să fie contestată
    Oare cât de tâmpit poate fi un om să nu înțeleagă că această gașcă a lui ALI BABA DE TELEORMAN nu va face nimic pentru Timișoara ??
    Nu am nici o simpatie pentru primar dar trebuie să vă aduc aminte că atunci când au fost făcute licitațiile pentru pasaje s-au contestat în ultima zi de către o firmă psd-istă iar atunci când primarul a spus că îi va da în judecată pentru întârzierea lucrărilor și-au retras contestațiile imediat.

  2. Ar trebui ca legislativul in cazul proiectelor de interes national sa emita o lege pentru ca cei care blocheaza asemenea proiecte prin contestatii sa li se faca un audit iar in cazul in care se dovedeste ca nu aveau potentialul si logistica unui asemenea proiect sa li se impute cu penalizari , fiecare zi de intarziere pt demararea lucrarilor…..in asemenea situatii SRL-uri cu cativa angajati nu ar mai avea chef de glume de prost gust..

    • În România totul este făcut confuz pentru a se crea haos și a se putea lua șpagă.
      În Austria de la o licitație este respinsă în primul rând firma care face oferta sub prețul lucrării fiind considerată neserioasă. După urmează firma care nu are utilaje și personal calificat.
      În cazul de față avem de-a face cu un boicot al PSD-ULUI la adresa acestui oraș.
      Uitați-vă la PĂCĂLICIUL DOBRA câte minciuni a debitat și diversiuni a facut cu sala polivalentă, stadionul, drumul dintre Timisoara și Moșnița și multe altele.

  3. Cine are interes ca centura sa nu devina realitate? Cine are de castigat si ce anume castiga daca isi bate jos de oras si de noi? De ce nu ni se spune clar ce se intampla in realitate, ca pana acum vad ca toti bajbaie prin intuneric cu explicatiile care au nevoie de traducere si pe care daca incerc sa le inteleg ma ia durerea de cap?!