‘Cenusareasa’ sistemului medical din Timisoara se transforma. A inceput construirea noului ansamblu de cladiri de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes. Foto

TIMISOARA. A demarat extinderea Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara, care include doua noi corpuri de cladire ce se vor ridica in curtea unitatii medicale.

CITESTE SI: Vindecatorul de suflete din zona rosie COVID de la Timisoara. Marturiile emotionante ale pacientilor infectati care stau de vorba cu Dumnezeu de pe patul de spital. Video 

Corpul A are regimul de inaltime P+2. La parter va exista o sala de asteptare cu o receptie, o zona destinata internarii si externarii pacientilor si o zona cu cabinete de investigatii si tratament. Aici va fi amenajata, printre altele, o sala de tratament pentru bronhologia interventionala si un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul intai vor fi amenajate mai multe saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si cateva spatii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sala de conferinte, o sala de curs si cateva grupuri sanitare.

Din pacate, pana acum, Spitalul Victor Babes a fost considerat intotdeauna ca fiind “cenusareasa” sistemului medical din Timisoara. Aceasta cladire, Corpul A, ce se ridica in curtea unitatii sanitare, va fi amenajata la cele mai inalte standarde. Practic, vorbim de o relocare a ambulatoriilor de specialitate din Sectia de Pnenumologie, dar si amenajarea a 13 saloane cu cate doua paturi pentru pacientii inclusi in programul de recuperare respiratorie. Cu ocazia asta, reducem si numarul de paturi din saloanele din cladirea veche a spitalului, unde, dupa cum se stie, exista incaperi cu 8-10 paturi”, spune doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

Tot in corpul A de cladire va fi instalat si echipamentul de ecografie transbronsica destinat realizarii de biopsii ganglionare, procedura ce inlocuieste interventia chirurgicala la pacientii cu neoplazii pulmonare.

Utilajele firmelor Constructim SA si Zitico SRL, cei care au castigat licitatia, lucreaza de mai bine de o saptamana. A fost turnata o parte din fundatie, iar acum este “legat” fierul. Timpul este destul de scurt. Potrivit contractului, cele doua cladiri, corpurile A si B, trebuie predate in 24 de luni”, spune medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes Timisoara.

Corpul B, care este o constructie ce are ca regim de inaltime doar parter, este legat de corpul A si va avea spatii pentru tratament, o sala de mese, o zona de odihna, dar si birouri pentru medici si asistente.

Vrem sa amenajam o baza de tratament dedicata recuperarii pacientilor cu afectiuni respiratorii, dar vom avea si o sala de kinetoterapie, una de hidroterapie, o sauna si o incapere cu aerosoli”, mai precizeaza doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara.

Valoarea totala a proiectului este de 19,3 milioane  lei, bani alocati din bugetul local al Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La chinezi 12-14 zile la noi 24-28 Luni de zile!

    Mergem bine!Scoateti puscariasii la munca si lucrati 24/24 7 zile pe saptamana,!

    Nu sunt bani?Confiscati toate averile nejustificate a politicienilor din ultimii 30 de ani si construiti 1000 de spitale!

  2. Pana nu va fi terminat, utilat si predat celor din sanatate ma abtin sa ma bucur. Avem exemle triste in acest sens.