Cerceii pentru barbati, un trend aparte. Tot mai multi barbati aleg sa-si puna piercinguri ca sa para mai interesanti

Aspectul unei femei se poate schimba radical cu un accesoriu, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre aspectul unui barbat. Este la moda insa ca barbatii sa se accesorizeze cu cercei sau piercinguri. Unii cred ca arata mult mai bine, sunt mai increzatori in sine, iar altii considera ca un barbat care poarta cercei este pur si simplu ridicol.

Podoabele ostentative pot fi si vulgare, dar si pot scoate bunul gust in evidenta. Totul tine de gusturi. Ghiulurile, ceasurile cu pietre pretioase, gentile sau cerceii au devenit un trend in ceea ce priveste accesoriile barbatilor. Ei pot purta bijuterii fara sa para vulgari daca stiu sa fie in ton cu varsta, spun specialistii. Un cercel simplu intr-o ureche nu trebuie neaparat sa fie vulgar. Daca este unul discret, barbatul care il poarta poate parea mai interesant, insa ridicolul nu este departe. Multi ar face orice sa-si arate statutul social.

Pe site-urile de specialitate, sociologii spun ca multi barbati investesc o groaza de bani in imagine, pentru a se distinge de altii, incercand sa para originali. Daca la noi se impopotoneaza cu diverse accesorii, in alte societati, elita se distinge prin diverse simboluri sau cluburi in care acestia se inscriu. Trendul a fost pornit de celebritati.

Psihologii considera insa ca barbatii care poarta bijuterii au o imagine deficitara despre propria persoana. „In general, aceste persoane au o nevoie mai accentuata de a se afirma si, in consecinta, au nevoie sa atraga atentia celor din jur. Pe de alta parte, adolescentii sunt cei mai predispusi, deoarece sunt influentati de prieteni. Se stie ca, la aceasta varsta, sentimentul de apartenenta si de afiliere este unul foarte puternic si, de multe ori, ei aleg sa poarte aceste obiecte doar din dorinta de a fi acceptati in grupul de prieteni”, ne-a declarat psihologul Adriana Dodea.

In ceea ce priveste societatea, specialistul spune ca reactiile sunt foarte diferite: de la uimire, respingere, critica, pana la admiratie.

„Important este ca prin acest comportament, persoanele au parte de o atentie din partea semenilor lor, fie ca este pozitiva, fie ca este negativa. Din pacate, acest comportament poate fi distructiv pentru persoana care il adopta, in sensul ca exista multe riscuri ca sanatatea sa le fie afectata in cazul in care cerceii sunt pusi in conditii inadecvate de sterilitate”, completeaza Adriana Dodea.

De obicei, bijuteriile pe care le poarta barbatii se limiteaza la verigheta si ceas, care pot spune destule despre cel care le poarta, insa in ultima vreme s-a schimbat trendul. Asa se face ca o sumedenie de barbati, mai tineri, ajung sa poarte piercinguri, cercei, lanturi si bratari.

Moda piercingurilor tine deja de ani buni. Fie ca si le pun in spranceana, in ureche, in buza, in limba sau sub gura, barbatii cred ca atrag atentia in acest fel. Foarte multi poarta cercei cu diverse pietre pretioase sau chiar cu diamant, accesorii care pana acum ceva vreme erau purtate doar de femei. Cei care doresc sa nu arate vulgar, dar sa poarte totusi bijuterii, este bine sa evite bratarile si lanturile groase si sa renunte la cercei, spun specialistii.

Designerii spun ca lantul nu trebuie sa se vada de sub camasa sau de sub tricou, iar cu cerceii nu se merge la locul de munca. Se pune accentul mai mult pe timpul liber, deoarece aceste accesorii sunt o indicatie sociala deosebit de importanta in ceea ce-i priveste pe cei de sexul masculin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. În Europa, cerceii au devenit la modă, în 1590 în timpul Renaşterii Englezeşti, când doamnele de la curte purtau cercei sub formă unor inele sau toarte de aur, îmbogăţiţi cu pietre preţioase sau cu perle, dar şi printre marinarii care străbăteau marile şi oceanele. În cazul în care aceştia mureau din cauza unei furtuni, cercelul din ureche ar fi servit pentru plata unei înmormântări creştineşti. În Asia, Africa şi America de Sud, cerceii erau purtaţi de reprezentanţii triburilor