Cercetatorii au stabilit: esti gras, automat esti mai prost

Nu numai ca altereaza structura fizica a acestuia, provocand pierderi de memorie si un risc crescut de dementa, insa poate imbatrani prematur materia cenusie. Obezitatea poate afecta modul in care gandim, afectand judecata si facandu-ne sa poftim la si mai multe alimente calorice. In concluzie, cautam un aliment asa cum dependentii de droguri au nevoie de narcotice, scrie dailymail.co.uk.

Nu doar creierul persoanelor obeze este afectat, ci si cel al persoanelor care depasesc greutatea normala cu putin.
„Problema este ca de-a lungul timpului am ajuns sa privim alimentele dulci si grase ca fiind atragatoare, deoarece in perioadele de foamete si lipsa de alimente acestea erau salvatoare. Acum sunt la dispozitia noastra oricand, si de aceea am devenit atat de grasi”, spune medicul endocrinolog Tony Goldstone.

Britanicii, cei mai obezi europeni!

Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Suedia au dezvaluit ca riscul dementei la varsta adulta este cu 71% mai mare la persoanele supraponderale si de patru ori mai mare la persoanele care au fost obeze la varsta mijlocie. Problema este grasimea, care duce la micsorarea creierului. „Stim ca o dieta plina de grasimi colmateaza arterele si este daunatoare pentru inima, insa acest tip de alimentatie are acelasi efect si pentru vasele de sange din creier”, a declarat Paul Thompson, profesor de neurologie la Universitatea din Los Angeles.

Secrete de slabire din intreaga lume

Cercetatorii au descoperit ca persoanele supraponderale si obeze au creierul de patru pana la opt ori mai mic decat persoanele care au o greutate normala. „Acest lucru se intampla deoarece sangele nu poate ajunge cu usurinta la creier, celulele mor, iar efectul este imbatranirea prematura a creierului. O persoana pierde in medie 0.5% din creier in fiecare an. Persoanele obeze pierd insa pana la 8% din creier, asa ca imbatranesc cu 16 ani. Acest lucru nu te omoara, insa este observabil. Zonele afectate de micsorarea creierului sunt cele responsabile cu rationamentul si procesarea amintirilor pe termen lung””, spune Paul Thompson.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete