Certificatul de urbanism nu e suficient pentru a evita amenda. Ce avertisment a dat Primaria Timisoara proprietarilor de cladiri istorice din oras?

TIMISOARA. E din ce in ce mai clar ca Primaria nu ii va ierta pe proprietarii de cladiri istorice din Timisoara care nu isi renoveaza imobilele. Amenzile vor continua pana in momentul in care acestia vor incepe refacerea cladirilor.

De la inceputul anului 2016 pana in prezent, la Primaria Timisoara au fost solicitate 99 de certificate de urbanism, in timp ce in alte 34 de cazuri nu s-a emis certificatul fie pentru ca nu a fost analizata documentatia complet, fie pentru ca ceea ce isi doreau proprietarii nu poate fi aprobat. Tot de la inceputul anului au fost emise doar cinci autorizatii de contructie pentru cladirile istorice care trebuie renovate.

cladiri-istorice-neintretinute-Timisoara (3)

CITESTE SI: Daca nu inteleg cu vorba buna, poate o vor face fortat. Proprietarii de cladiri istorice amendati din nou la Timisoara

Proprietarii vor fi obligati in continuare sa isi renoveze cladirile si vor primi amenzi, chiar daca vor avea certificat de urbanism, daca nu incep deindata refacerea cladirilor.

Daca unii isi inchipuie ca ne vor pacali ca isi vor scoate un certificat de urbanism, si apoi dupa un an de zile, cat e valabil, vor cere o prelungire pe inca un an, care iarasi este legala, noi vom sta cu mainile in san doi ani de zile, nu este deloc asa. Daca au facut demersurile sa obtina certificatul, asteptam depunerea documentatiei pentru autorizatia de contructie. Daca nu se depune, nu ne impresioneaza prelungirea. O aprobam, dar aprobam si sanctiuni pentru starea necorespunzatoare a cladirilor” a precizat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Nu mai e de glumit! Amenzi de pana la 8.000 de lei in Timisoara, in Piata Victoriei si in Iosefin!

CITESTE SI: 16 cladiri inconjurate cu banda de avertizare la Timisoara. Ce se intampla?

Proprietarii de cladiri istorice nu trebuie sa astepte nici macar ajutor de la municipalitate pentru renovarea cladirilor.

Nu as vrea ca in urma aparitiei acestei modificari de legislatie care permite municipalitatii sa vina alaturi de proprietari cu o anumita suma, sper ca acestia sa nu isi faca iluzii ca vor putea beneficia de suportul municipalitatii. Noi vom putea sa ne implicam la pana in 10 cladiri pe an. Asta nu inseamna ca ceilalti proprietari, care sunt de ordinul sutelor, chiar miilor, vor putea sa isi lase cladirile in paragina fara sa fie sanctionati, ani de zile, pana cand le va veni randul sa fie sprijiniti. Noi avem posibilitati limitate si vom veni in ajutorul proprietarilor de cladiri din zona de maxima importanta de moment si istorica pentru oras. Asta ce inseamna? Piata Victoriei, Centrul istoric si cate o cladire din afara acestui areal care are o valoare arhitecturala sau istorica mai speciala. In asa ceva ne putem implica. Nici aici la absolut toate cladirile” a completat Nicolae Robu.

De la inceputul anului 2016 si pana in prezent, Primaria a emis 224 notificari catre proprietarii de cladiri aflate in paragina din intregul oras.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Va rog sa ne precizati cate din cele 224de de notificari emise de primarie au facut referire la cladirile aflate in proprietatea primariei ?
    Tot scrieti in presa despre faptul ca proprietarii cladirilor deteriorate/aflate in paragina sunt sau vor fi amendati de primarie daca nu incep demersurile pentru reparatia cladirilor respective. Dar primaria cate cladiri a inceput macar sa remedieze pana acum ? Aveti curaj sa spuneti ?
    Veniti in centrul istoric sa vedem ce scrie pe panourile de prezentare a lucrarilor la cladirile ce se reabiliteaza, sa vedem cine sunt proprietarii !
    Pe niciuna nu e primaria ! Si atunci care e aportul primariei in toata afacerea asta ? Pentru ca eu sunt convins ca totul e o noua afacere.

  2. As vrea sa vad lucrarile incepute la doua dintre aceste „multe cladiri”:
    – fostul spital de ortopedie,
    – Casa Muhle (de vis-a-vis, diagonal) (fosta, ca de ramas nu a mai ramas aproape nimic).
    De acesta din urma chiar ca este pacat ptc a apartinut celor care au intemeiat (si) Parcul Rozelor.
    Aici ar trebui o interventie energica! Casa a fost lasata in paragina in mod intentionat si cineva ar trebui sa raspunda ptr aceasta.