TIMISOARA. Celebrul producator al documentarelor Wild Carpathia si Flavours of Romania, si devenit de ani buni un neobosit ambasador al tarii noastre, Charlie Ottley, s-a aflat in weekend la Parcul Craciunului de la Muzeul Satului din Timisoara.
Jurnalistul BBC spune ca e pentru prima data cand viziteaza un targ de iarna organizat intr-un muzeu al satului, iar aceasta a fost doar prima dintr-o serie de noi calatorii pe care urmeaza sa le faca la Timisoara si in judet.
„A fost uimitor sa vizitez Muzeul Satului. Este pentru intaia data cand vad un Targ de Craciun intr-un Muzeu al Satului. Este un mod foarte bun si inovativ pentru ca oamenii sa viziteze un astfel de muzeu, care, altfel, poate nu ar fi fost intre prioritatile lor, ca obiective de vizitat. Este un mod minunat de a invata despre conservarea unui astfel de patrimoniu istoric si autohton. Pentru ca, stiti, una dintre cele mai mari probleme culturale ale Romaniei este distrugerea patrimoniului cultural autohton. Se intampla in toata tara, din pacate.
A fost o initiativa fantastica de a aduce toate genurile de oameni aici, intr-un targ de Craciun, care altfel poate nu ar fi ajuns acolo. Este un mod minunat de a combina autenticul cu modernul, cu concertele si muzica foarte bune, cu show-ul de lasere pe care l-am vazut„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Charlie Ottley, producatorul britanic indragostit de Romania, care sambata s-a aflat la Timisoara.
Producatorul va lucra, de anul viitor, la un proiect de promovare a orasului, in perspectiva anului 2023, in care Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii.
„Am ajuns la Timisoara pentru ca am vrut sa vedem acest festival de Craciun din Timisoara, pentru ca facem un proiect in Timisoara. Facem un film despre judet si despre Timisoara, in perspectiva anului in care orasul va fi Capitala Culturala Europeana.
Timisoara e o poarta de intrare in Romania, este un oras foarte cosmopolit, un exemplu de oras care a stiut sa puna in valoare foarte frumos vechiul oras, Centrul Vechi, facand din zonele vechi de parcare un loc pietonal, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a admira orasul de aproape. Cand ajungi in Timisoara, simti acel sentiment de mandrie al oamenilor de aici, mandria pentru arhitectura deosebita, pentru pietele frumoase pe care orasul le are, pentru intreg patrimoniul de aici.
Timisoara e un oras cosmopolit si istoric deopotriva. Intreaga zona are multe lucruri de oferit in turism de aventura, bike hiking, activitati atat de diverse, multiculturalitatea. Cred ca va fi interesant acest proiect la care vom lucra. Vizita la Muzeul Satului Banatean a fost pentru a surprinde jocul de lasere care a fost organizat in antiteza cu toate reperele istorice din interiorul muzeului.
Cel mai mult probabil vom lucra in primavara, atunci cand totul va fi inflorit, pentru a putea arata frumusetea locurilor din judet si din oras. De asemenea, daca va fi o perioada in care se va asterne zapada in Timisoara, vom reveni pentru a filma orasul ‘imbracat’ in zapada„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Charlie Ottley.
Celebrul producator britanic nu este la prima sa vizita in Timisoara. In urma cu cativa ani, el a asistat la o proiectie a episodului dedicat Banatului si Crisanei din seria documentara ‘Flavours of Romania’. De asemenea, in trecut el a participat la festivalul JazzTM.
Charley Ottley este un jurnalist britanic ce a absolvit Teologia si Filosofia la Universitatea din Bristol. Ottley a realizat in cariera materiale documentare pe toate continentele, din Marea Britanie in Africa de Sud sau din Spania in Chile.
Doua dintre productii au fost dedicate tarii noastre.
‘Wild Carpathia’, care dezvaluie frumusetile Romaniei, a avut audienta in peste 110 tari din lume si a fost tradusa in 11 limbi diferite. Productia a fost sustinută de Alteta Sa Printul Charles al Marii Britanii.
Indragostit de tara noastra, Charlie Ottley si-a cumparat acum 2 ani o casa in localitatea Sirnea din Brasov, unde s-a si mutat. A renovat-o si spune ca aceasta e mica lui contributie la pastrarea patrimoniului rural din Romania.
Pareri
Mai roman ca romanii.
Chiar nu e nimic de vizitat in Timisoara.. din pacate.. e un reportaj la comanda
Gabriela,dacă tu nu vezi,nu înseamnă că nici alții nu văd!
Argumentul asta e cu doua taisuri, Julia. La fel pot sa spun si eu doar de aia ca tu vezi nu inseamna ca toata lumea vede. Nici eu nu vad nimic memorabil in Timisoara, doar gunoaie. Mai incearca. Hai ca poti.
Este cea mai faina stire pe care am citit-o azi in presa locala. Baiatul asta face atat de mult bine Romaniei
E jenant că un străin să ne promoveze cum vrea,căci noi nu putem
Bla blauri de la Charlie dupa un paharel de ceva fiert … Stiti, eu habar nu am ce a facut baiatul asta la viata lui, dar or zis sefii mei ca nu-i bun, ca nu s-a dus la targul lor, asa ca scriu ceva nasol acilea, ca poate imi dau leafa de postac macar luna asta, ca dupa ce or fugit sponsorii, s-a subtiat rau de tot solda de postac la USR. Ma scuzati, imi fac jobul, prost, dar mi-l fac. Sa traiti!
Ati ajuns foarte jos cu modificarile voastre de postari.
Nu doar ca stergeti postari insa acum le si modificati.
Poate scrieti si o stire prin care va puteti lauda ca sunteti primii din Romania (desi sunt sigur ca se mai intampla si prin alte parti) care modifica comentariile fiindca va oftica. Penibil! :)) Asa niste draci am pe voi, ca poate vad sefii cat va apreciez si, in loc de ode primarului si usr, mai scap adevaruri pe alocuri. Stiu, sunt incompetenti, sunt praf pamant de flori, dar altii nu m-au vrut de postac. Am probleme mari si inca mai sper sa ma ridice in grad prapaditii mei. Sa traiti!
e foarte bine ca se intampla, dar cel mai probabil omul (sau firma din spatele lui) emite factura pentru film…e ok caci asa se face si in „tarile cu apa calda”
Noroc cu Englezul mioritic ca nu stiam ce fain este un Targ de Iarna intr-un Muzeu al Satului.S-a saturat de England si o da pe Europa de Est – ca daca Documentarul este facut de un englez are credibilitate si romanii nu stiu sa „focuseze” plaiurile natale.Parca peisajele s-au vorbit intre ele – hai sa-i aratam lu’ „Charlie” ce nu le-am aratat la romanasii nostrii.Pai cand vad aia ce paduri avem suna repede pe drujbasii austrieci – aia taie frate cu cap – nu lasa nimic de la frunza pana la coaja.
E bine că promovează și partea de Vest a României. Se pot prezenta clădirile istorice ale Timișoarei, orașul în care a început revoluția din 1989, Banatul montan, etc.. Pentru mulți aceste lucruri sunt banale, dar sunt mulți turiști care găsesc destule atracții, in vechiturile noastre, pe care mulți dintre români, nu dau mare lucru. Ei bine acest britanic, vede diferit lucrurile, este fascinat de ele, vede un potențial și știe să îl promoveze, atât pentru el, cât și pentru oamenii locului.🙂
Sincer nu prea mai vad nimic de remarcat in TM. Aglomeratie tot mai mare, mizerie, galagie, respect tot mai putin, taxe tot mai mari etc.
Nicio problemă. Te poți întoarce oricând la tine la Motru. Sau poți încerca Craiova: chiar te încurajăm.
Acum iunie 6,2022 a fost rezolvat (pradat,talharit)de dacii liberi sau draku mai stie de cine.
Acum iunie 6,2022 a fost rezolvat (pradat,talharit) de dakii liberi sau draku mai stie de cine.