Chioscuri cu ziare si reviste si tonete cu mancare, pe strazile din Timisoara. Licitatie cu strigare pentru mai mult de 40 de locatii

TIMISOARA. Dupa ce rand pe rand, chioscurile si tonetele din Timisoara au fost inchise si ridicate de pe strazile din Timisoara, acum primaria anunta ca urmeaza ca ele sa revina, insa cu un alt design, mai modern. La Timisoara va avea loc o licitatie cu strigare pentru instalarea acestora pe domeniul public, in 42 de locatii.

Primaria Municipiului Timisoara va scoate la licitatie cu strigare 7 spatii pentru chioscuri, unde se vor putea vinde produse alimentare ambalate si nealimentare de mici dimensiuni, carti, reviste, ziare, produse promotionale inclusiv de artizanat, produse traditionale de mici dimensiuni, produse culturale (harta, magneti suveniruri specifice activitatii de turism care ilustreaza cladiri, parcuri din Municipiul Timisoara si România, articole create de artisti plastici, de mici dimensiuni si alte produse similare). Chioscurile vor avea o suprafata standard de 12 mp si vor necesita obtinerea unei autorizatii de construire intr-un termen de maxim 6 luni de la câstigarea amplasamentului la licitatie.

Alte 35 de spatii vor fi scoase la licitatie si sunt destinate tonetelor. Pe aceste amplasamente se vor putea vinde produse de presa, tiparituri, carti, reviste si ziare. Tonetele vor avea o suprafata standard de 6 mp si vor necesita obtinerea avizului pentru locatie intr-un termen maxim de 3 luni de la câstigarea amplasamentului la licitatie, autorizatia de construire nefiind necesara pentru tonete si pupitre care nu au fundatie si se racordeaza doar la electricitate„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Tonetele si chioscurile vor fi licitate pentru o perioada de inchiriere de 5 ani.

Pentru ca licitatia cu strigare sa poata avea loc, trebuie ca acest proiect sa primeasca votul Consiliului Local Timisoara. Abia dupa ce primeste avizul alesilor va putea fi organizata licitatia, urmand ca pretul de pornire propus sa fie de 2-3 lei/mp/zi, in functie de zona vizata. Proiectul poate fi consultat AICI.

Amplasamentele propuse pentru chioscuri:
● Piata Marasti
● Piata Libertatii
● Piata Consiliul Europei
● Bd. Revolutiei 1989
● Bd. Regele Ferdinand I (Catedrala – statie STPT)
● Punctele Cardinale
● Calea sagului/Rebreanu

Amplasamentele propuse pentru tonete:
● Piata Libertatii
● Piata Consiliul Europei
● Bulevardul Revolutiei 1989
● Bulevardul Regele Ferdinand I (Catedrala – statia STPT)
● Punctele Cardinale
● Calea sagului/Rebreanu
● Strada Ion Ionescu de la Brad/ Calea Sever Bocu
● Calea Sever Bocu/str.Sf.Apostoli Petru si Pavel (Calea Lipovei)
● Calea Aradului/str. Liege (Piata Verde)
● Calea Torontalului (capatul liniei de tramvai 4)
● Piata Mehala str.Closca/ str. Grigore Alexandru / str. Locotenent Ovidiu Badea
● Str. Gheorghe Lazar/ Bulevardul Cetatii
● Str. Closca (Piata Avram Iancu)
● Calea Bogdanestilor/ Bulevardul Cetatii (Balta Verde)
● Str. Coriolan Brediceanu – str. Bogdanestilor /Calea Circumvalatiunii
● Str. Coriolan Brediceanu – Piata 700
● Spitalul Militar, str.Gh. Dima
● Piata Regina Maria
● Piata Badea Cârtan
● Calea Dorobantilor / str.Simion Barnutiu
● Str.A.Saguna/ str.Tigrului/ str. Titu Maiorescu/ str. I.Mihalache/ str. Baba Dochia
● Aleea FC Ripensia/ str. 1 Decembrie 1918 (Sala Olimpia – CRAFT)
● Piata Gh. Domasneanu / Calea Buziasului – AEM
● Calea Buziasului – AEM
● Aleea Cristalului / Bv. Sudului (Parcul Sudului)
● Calea Martirilor/ Str. Martir Ioan Stanciu (Piata Giroc)
● Str. Drubeta/ str. Maresal Alexandru Averescu
● Piata N.Balcescu
● Piata N. Balcescu – str. Ciprian Porumbescu nr.2
● Piata Alexandru Mocioni
● Piata Iosefin
● Bd. Republicii/ Bd. General I.Dragalina (Gara de Nord)
● Bd. Dâmbovita / str. Ion Barac (depou Tramvaie)
● Bd. Dâmbovita/ str. Ana Ipatescu Piata Aurora
● Piata Veteranilor

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Interesant cum ati uitat sa mentionati ca acele chioscuri si tonete care au fost inchise si ridicate erau de fapt amplasate ilegal. Nu facea stirea atatea senzatii daca dezvaluiati adevarul intreg, asa-i?

    • …as mai adaugă si CA TOVARASUL DE LA AGIL a avut PARTE DE UN AVANTAJ FATA DE CONCURENȚA, beneficiind de condiții MUULT MAI BUNE DE PRET PT LOCAȚIILE LUI IN RAPORT CU CONCURENȚA..!!!!
      …MAI EXACT, ACEST TOVARĂȘ, AVEA COSTURI FIXE PT FIECARE LOCATIE DE PE DOMENIUL PUBLIC , MUULT MAI MICI DECAT CONCURENTA DIRECTA DIN PIATA -care plătește chirie plus costuri adicante de tipul zeci de euro/mp..
      …cam acesta e adevăru GOL GOLUȚ, și musai TREBUIE SCRIS și REALITĂȚI, nu numai FLUTURI SI POVEȘTI NEMURITOARE

      • 1. Gluma. Cred ca ar trebui ca viitoarele tonte AGIL sa vNda 50 % produse din import.. Veți mai da o palma industriei alimentare autohtone.
        2. Ce mai urmează?

        • Remarca. Tonete similare am văzut in multe orase din Germania. Intr-adevar, 80 % cu produse din Turcia, estul Asiei dar nu si din RO.
          Pozitiv, in multe orașe/ orașele din D exista magazine cu produse alimentare specic RO , fabricate in R0

  2. Acum intelegeti de ce trebuiau ridicate acele tonete? ca sa faca loc altor chioscuri dar cu proprietari progresisti

  3. ce-i cu porcariile astea?
    timisoara vrea inapoi carnati si pleskavita de la agil!!!
    friz asta nu face nimic

    • …corect, DAR IN CONDITII DE CONCURENTA CORECTE DE PIAȚĂ, ASTFEL INCAT TOTI PRODUCATORII DE ASTFEL DE PRODUSE SA AIBE POSIBILITATE SA SE DIFERENTIEZE doar prin calitatea produselor și apoi preț (cu costuri fixe de funcționare în condiții de concurenta din piata);

  4. aaa, am inteles de ce chioscurile existente erau „ilegale”

    • …da pt ca UNII DE LA AGIL , AU FOST.SI SUNT TOVARASI SI PRETINI cu oameni roșii gen TOV STOIA TRAIAN și cu alții de aceeași culoare..!!!

  5. De ce avem nevoie de cotete pe trotuare?

    Exista suficiente spatii comerciale care pot fi amenajate pentru aceleasi activitati.

  6. Robu a dus o campanie agresiva de desfiintare a chioscurilor, si nu vorbesc de „acvariul” din Centru, pentru care proprietarul a fost „compensat” cu terenuri valorand milioane. In razboi cu presa care-l critica, a inchis chioscurile de ziare peste tot. A inceput cu Piata Victoriei in 2013, apoi chioscurile de ziare din Pța Libertății, Pța Mărăști, Pța Sf. Gheorghe, din spatele Postei, Sinaia, din refugiile din statiile STPT, Zona Dâmbovița (Stația Transilvania), de la Profi din Calea Șagului, de la Depoul Dâmbovița, statia Catedrală. In unele din aceste zone chioscurile cu mancare au ramas, cu si fara aprobare, desi stimabilul zicea in octombrie 2019: „eu sunt pornit împotriva lor şi a garajelor. Noi nu suntem ca New York, unde lumea e în grabă şi e nevoie de astfel de locaţii pentru hrană, de hot dog. Acolo este explicabilă prezenţa, pentru că e o populaţie mare şi în continuă mişcare şi are nevoie de acest tip de produse”.

    • Sa mori tu?
      ca nu e nevoie…boule daca nu ar fi cerere nu ar mai deschide nimeni caci ce sa vezi nu ai vanzari dai faliment …progresist de kkt ce esti ..cam asta e in capitalism

  7. Era o casuta care distribuia sifon si apa pe calea Aradului. A desfiintat-o primaria si pe asta? Ca nu mai e acolo…..

    • Da !! Primeria a ridicat toate casutele de apa si sifon din Timișoara !!!