Cimitirele din Timisoara, in continuare fara administratori. Licitatia pentru intretinere si servicii a fost anulata. Trebuie reluata procedura

TIMISOARA. Dupa ce in vara se purtau adevarate lupte si dezbateri in plenul consiliului local, pentru votarea unui proiect privind delegarea intretinerii a 5 cimitire din Timisoara, acum, consilierii locali o vor lua de la capat.

CITESTE SI: Firma care incaseaza de la Primaria Timisoara 240.000 de euro ca sa faca documentatia pentru Magistrala Verde ii ‘intreaba’ pe timisoreni online cum ar vrea sa arate in viitor Calea Sagului 

In luna iulie, erau votate noile regulamente, modelele de contracte si caietele de sarcini in vederea licitatiei pentru delegarea gestiunii cimitirelor. In septembrie a fost lansata procedura pentru gasirea firmelor care sa se ocupe de intretinerea spatiilor, insa, la scurta vreme a fost contestata, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a si aprobat plangerea. A fost solicitata modificarea studiului de fundamentare, a caietului de sarcini si a regulamentului de serviciu, dar si a modelului de contract pentru Lotul 1, adica Cimitirul din Calea Lipovei, Cimitirul Saracilor si Cimitirul Stuparilor.

Astfel, acum alesii locali trebuie sa revina asupra hotararii din vara si sa faca modificari.

Anularea licitatiei pentru desemnarea administratorilor cimitirelor din Timisoara aflate in responsabilitatea Primariei reprezinta o problema grava.

Din 30 iunie pana acum puteam avea societatile desemnate care sa se ocupe de functionarea acestor locuri asa cum trebuie. Mai bine de un an am discutat daca sa le scoatem la licitatie sau sa le dam in administrarea unei societati din subordine. Repet ce am mai spus: administrarea privata este solutia cea mai buna raportata la Primaria noastra, dar aceasta administrare sa fie facuta pe un plan, cu responsabilitate, cu obligatii clare pentru ambele parti si, foarte important, contractul sa fie urmarit pentru a evita orice abatere de la clauzele lui„, a scris viceprimarul Cosmin Tabara pe pagina sa de Facebook.

Una dintre principalele probleme discutate inca din vara a fost cea legata de durata contractelor.
In prima instanta, Administratia Fritz a propus ca fiecare dintre contract sa fie incheiat pentru o perioada de 1 an, insa in urma unui amendament, durata a fost prelungita la doi ani. Prea putin, spune insa viceprimarul Tabara.

Am propus ca si termen pentru administrare o perioada de 3- 5 ani, tinand cont de faptul ca noi solicitam si obligatia noului administrator de a face investitii, de a plati servicii si utilitati, astfel trebuind sa existe si posibilitatea acestuia de a-si amortiza investitia. Chiar daca am spus de pe atunci ca nu e optim si nici legal, s-a convenit sa mergem pe doi ani, deoarece eu realizam ca suntem in mare intarziere… In 30 iunie expirasera celelalte contracte„, a precizat Tabara.

Cea mai importanta modificare, prevazuta in noul model de contract, este cea privind durata delegarii gestiunii. De la 2 ani, cat era prevazut in vara, la 5 ani.

Pe de alta parte, desi primarul Dominic Fritz isi justifica, in vara, decizia de a contracta firme pentru intretinerea cimitirelor doar pentru o perioada de 1-2 ani, prin faptul ca isi doreste infiintarea unui serviciu care sa se ocupe de aceste lucruri, in cadrul primariei. A trecut insa aproape o jumatate de an si nu a fost anuntat niciun astfel de proiect initiat de edil.

UPDATE: Modificarile necesare pentru a putea fi lansata o noua licitatie pentru gasirea de administratori pentru cimitirele din Timisoara au fost adoptate de alesii locali, in sedinta de plen de joi.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Faptul ca nu ati gasit o solutie nu va scuteste de responsabilitatea de a gospodari aceste caimitire in Calea sagului intrarea aleea Gorunului ati adunat la 20 m de bloc un munte de gunoaie cu continut de tot felul intrucat acolo se depoziteaza si pamantul scos de la cripte mai vechi care se reconstruiesc cu alti proprietarisi bineinteles doresc sa scape de tot ce este in vechia cripta…..??????