Cinci unitati de invatamant din Timis au primit titlul de Scoala Europeana in 2012! Vezi care sunt!

TIMISOARA. Daca rezultatele la Bacalaureatul din 2011 nu fac deloc cinste Timisoarei, chiar liceele ai caror elevi au luat in masa note sub 5, urmand sa repete in acest an examenul maturitatii, au fost desemnate Scoli europene de Ministerul Educatiei.

In 2011, la a IX-a editie a intrecerii nationale, doua unitati de invatamant din Timis au obtinut aceasta distinctie: Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon” din Timisoara si Colegiul National „Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

Lupta, in acest an, a fost mult mai acerba. Drept urmare, cinci unitati scolare au obtinut un punctaj suficient, care i-a determinat pe reprezentantii Ministrului Educatiei sa le acorde titlul de Scoala europeana.

Cele cinci scoli care au primit aceasta distinctie sunt Grupul Scolar Industrial de Transporturi Auto Timisoara, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniste” Lugoj, Colegiul Economic „FS Nitti” Timisoara, Colegiul Tehnic „E. Ungureanu” Timisoara si Colegiul Tehnic Electrotimis Timisoara.

Acestea au obtinut urmatoarele punctaje: Transporturi Auto s-a clasat pe locul 6, cu 170 de puncte, „Valeriu Braniste” – locul 13, cu 166 de puncte, „FS Nitti”, locul 15, cu 163 de puncte, „E. Ungureanu” – locul 46, cu 146 de puncte si Electrotimis a obtinut locul 61, ultimul care a asigurat titlul de Scoala Europeana, cu 139 de puncte.

Rezultatul din acest an este unic din pespectiva numarului de scoli care au obtinut aceasta distinctie – 5. Acest lucru demonstreaza capacitatea unitatii de invatamant spre cooperare europeana, dezvoltarea de proiecte europene si dezvoltarea unei culturi europene in randul elevilor„, a precizat Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratul Sscolar Judetean Timis.

La competitie au participat 110 unitati de invatamant din intreaga tara. Din Timis, singura scoala care nu a primit distinctia a fost Colegiul National ”Iulia Hasdeu” Lugoj, care a obtinut 100 de puncte.

Concursul s-a adresat tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar implicate in programe europene din domeniul educatiei si formarii profesionale. Reprezentantii MEC au evaluat calitatea managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, precum si impactul pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale a scolii.

Odata obtinut, certificatul „Scoala europeana” este valabil trei ani, iar la finalul acestei perioade, institutia trebuie sa concureze din nou pentru a reintra in posesia sa.

Inspectorul scolar general a explicat si faptul ca scolile care au obtinut acest titlu au elevi cu note catastrofala la examenul de Bacalaureat de nul trecut: „O cultura organizationala a unei scoli presupune mai multe componente. In general ne uitam la rezultatele obtinute de elevi si trecem cu vederea pregatirea acestora si integrarea lor intr-o cultura europeana. Este important ca scolile sa aiba si alte directii decat cea strict a rezultatelor, sa-i pregateasca pe elevi pentru mai multe directii educationale„, a adaugat Marin Popescu.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.