Cinste voua! Montessori Haus Timisoara multumeste tuturor dascalilor, de Ziua Mondiala a Educatiei!

TIMISOARA. 5 octombrie este Ziua Mondiala a Educatiei, un moment special in care, mai mult ca oricand, recunostinta elevilor si a parintilor lor se intoarce cu asupra de masura catre cei care si-au ales nobila meserie de a slefui diamante, de a le deslusi copiilor tainele care ii transforma mai apoi in oameni mari si stiutori de lucruri si de carte.

Indiferent de sistemul de invatamant in care activeaza, misiunea lor e comuna. Educatorii, invatatorii, profesorii merita toata pretuirea pentru efortul si daruirea lor, pentru ca ei pun bazele felului in care va arata societatea romaneasca maine.

Vreau sa multumesc tuturor dascalilor atat din sistemul traditional, cat si cel alternativ de educatie, in mod deosebit azi 05.10.2016 de Ziua Educatiei si sa aduc aprecieri tuturor pedagogilor Montessori„, spune Daniel Scornea, director Marketing Montessori Haus Timisoara.

In pedagogia Montessori rolul pedagogului este de „a observa” copiii si de „a pregati mediul” favorabil pentru autoformare pe baza observatiilor facute, de a crea situatii de invatare si nu de a preda direct, astfel fiind mai mult un ghid decat un lider.

Pedagogul Montessori este parte integranta a mediului pregatit, nu are o pozitie centrala in desfasurarea procesului de educatie, directioneaza activitatea, stimuleaza interesul copiilor, instruieste nevoile si interesele acestora, nu intervine niciodata cand un copil este concentrat, intervine numai daca a constatat ca acesta are nevoie de ajutor, nu poate sa se descurce singur, nu stie sa faca sau ii deranjeaza  pe ceilalti colegi. Pedagogul Montessori are competente dobandite prin studii de specialitate pentru a preda in acest sistem de invatamant, si are cunostinte de baza pentru a putea preda, respectand principiile pedagogice si disciplinele din ariile curriculare Montessori„, declara Daniel Scornea, director Marketing Montessori Haus Timisoara.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.