Clasa politica ne arata cu degetul pentru pensii nesimtite si a transformat judecatorul intr-o paiata pentru a-i da alegatorului paine si circ. Mesajele dure ale presedintelui Tribunalului Timis

TIMISOARA. Mesaje pline de revolta ale presedintelui Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu. Judecatoarea, cunoscuta pentru asprimea vorbelor, dar si pentru felul in care intelege sa puna degetul pe rana, face trimitere la imaginea creata magistratilor de catre clasa politica, ce se foloseste de orice mijloc pentru a-si asigura puterea si influenta, indiferent de culoare.

CITESTE SI: Buget record la Timisoara in 2020. Cei mai multi bani merg la infrastructura si transporturi, cultura, spitale si scoli, dar sunt prevazute si custi pentru lei si tigri la Zoo, catarg in Piata Libertatii, Tunelul Luminii, o nava turistica si nelipsitul studiu pentru metrou

Presedintele Tribunalului Timis spune ca in acest fel indepententa Justitiei tinde sa devina doar o poveste de adormit copiii si face apel la colegii sai sa ia atitudine.

Trăitori de veacuri în minciună, am ajuns să credem că asta e calea.

Nu mă va putea convinge nimeni că cele trei călătorii dus-întors decontate de stat îmi consolidează independenţa şi îmi asigură imparţialitatea.

Nu mă va putea convinge nimeni că decontarea algocalminului este vitală pentru sănătatea sistemului judiciar, cât timp avem colegi care se îmbolnăvesc de cancer şi mor uitaţi de toată lumea.

Nu mă va putea convinge nimeni că 15 procurori cu vechime de 20 de ani, numiţi de plenul CSM, îmi subminează autoritatea, dar un procuror numit politic, care poate ridica o întreagă arhivă a unei instanţe, dacă aşa consideră el, nu afectează independenţa justiţiei.
Ce îi va opri să ne ridice şi pe noi?

Nu mă va putea convinge nimeni că existența SIIJ este o jignire la adresa procurorilor și judecătorilor cinstiți din țara asta, dar miile de magistraţi interceptaţi, urmăriţi şi vânaţi nu constituie decât o blândă şi părintească mângâiere pe creştet.

Nu mă va putea convinge nimeni că în anul de graţie, după calendarul dăncilian, douăzeci douăzeci, nu se pot găsi persoane tinere şi competente, neatinse de morbul stalinisto securist, care să ocupe funcţii de conducere în ministere, comitete şi comiţii.

Avem, se pare, nevoie de personalităţi resuscitate care să ne readucă lumina anilor 2000, când judecătorii erau tot inamicul public nr.1, când era timp pentru verificarea declaraţiilor de interese pentru a vedea câţi magistraţi sunt înscrişi în asociaţiile profesionale, devenite azi de nefrecventat pentru politicianul de rit nou.
Când politicul ne arăta cu degetul pentru salariile nesimţite, precum azi pentru pensii.
Cu graţie, suntem ameninţaţi cu excluderea din magistratură, dacă îndrăznim să spunem adevărul.
Cu graţie, sunt aruncate în spaţiul public minciuni grosolane, cu cifre ameţitoare, uitând onorabilii foşti (deveniţi între timp politicieni, după ce ani de zile ne-au ţinut lecţii de deontologie), de sumele pe care ei înşişi le-au încasat, în urmă cu foarte puţini ani, tot în baza unor sentinţe.

Independenţa justiţiei este pe cale să devină o poveste frumoasă, de adormit copii, cu numiri făcute tot de un politician cu teme de casă precise, în dispreţul total al avizelor CSM, cu un scop clar, menţinerea dosarului penal ca instrument politic şi de cuminţire a judecătorilor.

O clasă politică avidă de putere, influenţă şi bani, indiferent de care parte a eșichierului se plasează, a transformat judecătorul într-o paiaţă, bună de aruncat în arenă, pentru a-i da alegătorului satisfacţia supremă: pâine şi circ.

Da, ştiu, mă veţi lapida în piaţa publică pentru ce spun.
Dar nu vă aşteptaţi să fim respectaţi cât timp ne complăcem în minciună şi ipocrizie.
Din momentul în care am coborât în cetate şi ne-am amestecat printre politicieni, am început să vorbim ca ei şi să ne comportam ca ei, ne-am pierdut credibilitatea.
Ne refugiem sub mantia CSM pentru a ne apăra o reputaţie pe care tot noi am făcut-o ferfeniţă, acceptând să ascundem mizeria sub preş, tolerând abuzurile şi încălcările drepturilor fundamentale, apărându-i pe cei care, din rândul nostru fiind, încalcă legea.

Politicul se apropie cu paşi repezi de distrugerea definitivă a independenţei puterii judecătoreşti.
E momentul să uităm de ce ne desparte şi să căutăm ce ne defineşte sau ar trebui să ne definească pe toţi, procurori şi judecători deopotrivă:
Nevoia de adevăr şi dreptate„, a scris pe pagina sa de Facebook, Adriana Stoicescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Şi uite așa ,,duamna” vrea cu orice preț să ne facă pe toți tampiți !!
    Am o întrebare punctuală pentru ,,duamna”
    Ce o califică să primească pensie specială în comparație cu un medic care dacă în caz că ,,duamna” s-ar îmbolnăvi grav și medicul ar salva-o de la moare ???
    Hello madame vă atentionez că noi prostimea știm exact că datorită justiției care a fost mâna în mână cu infractorii astăzi România este în acest hal. Iar dacă cumva vă nedumerește afirmația mea explicati-ne cum au reușit țiganii să intre în posesia centrului din Timișoara.

  2. Tanti, renunta la pensia ta privata daca e „doar paine si circ”.
    Cat cotizezi matale lunar din salar pentru acea pensie speciala??

  3. Amanarea cauzelor cu cate 4 luni din cauza grevei pentru pensii nesimtite sau nu, la ce capitol sa o trecem? Pentru aceste luni se calculeaza salarii si pensii (nesimtite sau nu, nici nu mai conteaza)?

  4. Culmea tupeului! Sau poate un etalon pentru tupeu in lumea celei mai mizerabile tagme care ne- a adus in punctul in care ne aflam cu sprijinul politicienilor. Si nu invers!

  5. Lipsa de sex dauneaza grav sanatatii.

  6. Sa vedem cine poate explica dintre cei in drept cum a fost posibil ca o anumita etnie sa intre in posesia a sute de imobile din partea centrala a orasului .

  7. Doamna judecatoare,
    Faceti un superb amalgam între politicieni avizi de putere, cu profund dispret pentru orice altceva în afara de persoana si
    cariera lor. De asemeni atingeti si partea unor judecatori corupti, ca doar n-or fi nici cei din tagma dv-stra toti imaculati.
    Deci, cam o apa s-un pamânt. Asa cum politicienii (unii) indiferent de culoare nu pot fi deosebiti când vine vorba de a fura si profita, cred ca ca si în bransa dv-stra e cam la fel. Deci ce doriti sa ne sugerati cu aceste luari de pozitie, ca nu-i clar? Mai multa treaba si mai putina vorbarie si se vor vedea rezultatele. Ca afara!

  8. Stimata doamna,
    Tocmai ai dat cu palma in…..aluatul de clatite si ai cam ,,stropit,,.Aveam o parere buna despre matale,dar articolasul asta imi arata ca am gresit.Legal si normal ar fi sa aveti pensii dupa contributivitate,ca toata populimea muncitoare…
    Eventual ,ceva sporuri ca la aviatori sau muncitori in conditii grele si stresante -gr.I .de munca.Dar ,,speciale,, nu e cazul sa pretindeti,mai ales ca aveti ,,ciubuc,, din toate partile :si de la parat si de la victima.Spune ca nu e asa!!

  9. Sa inteleg ca in lipsa unei prestatii decente si a primirii unei remuneratii pe care majoritatea magistratilor nu o merita ar trebui totusi recompensata cu pensii mult peste posibilitatile reale ale Romaniei doar pentru ca … figuri si gesturi?

    Vorbiti de reputatie cand singurele victorii pe care le aveti sunt impotriva micilor hoti din magazine si a vanzatoarelor de patrunjel? Cand tot centrul istoric si toate fabricile au fost vandute cu complicatea autoritatilor si nimeni nu a facut nimic?
    Haideti sa luam la puricat beneficiarii Legii 112 sa vedem cati judecatori/procurori/rubedenii ale acestora se afla printre cei care au platit sume derizorii pentru locatii de vis.
    Pana atunci as avea rugamintea daca v-am vedea mai implicatii in urmarirea si condamnarea infractorilor cu adevarat periculosi… pana atunci Noapte buna, Romania.

  10. Poate n-ar fi atat de comparati daca n-ar fi atat de asemanatori. Politicienii pot sa isi voteze lefuri si privilegii. Politicienii fosti magistrati pot vota lefuri si privilegii pentru magistrati, aprobate de restul de politicieni ca o garantie pentru viitor. Iar daca alti politicieni vor sa reduca din privilegii magistratii le pot recastiga. In curtea lor, in instanta, prin decizii definitive. Si, desigur, impartiale si deloc vizate de incompatibilitate. Uite asa ajungem la magistrati pensionari care iau 40 000 lei pe luna pensie, pentru ca au avut spor de risc, stress si (anti)coruptie. Aparent pentru unii anticoruptia e mai rentabila decat pentru altii coruptia. Plus ca e complet lipsita de orice stress dupa pensionare. Asa ca nu putem decat sa tragem concluzia ca cele doua sunt de fapt fete diferite ale unei monede. Interesant insa ca judecatoarea nu critica decat anumiti politicieni, mai noi si mai incomozi, care vor sa strice aranjamentele foarte bune pe care le avea cu vechea generatie.

  11. „Trăitori de veacuri în minciună, am ajuns să credem că asta e calea.” asa ati inceput.
    Nu cu ajutorul meu clanurile tiganesti au obtinut „legal, in instanta” 144 de proprietati in centrul Timisoarei, in zeci de ani, prin zeci de sentinte, date de zeci de magistrati.
    „Da, ştiu, mă veţi lapida în piaţa publică pentru ce spun.” putin, meritati mai mult, chiar pe bune!
    Un cuvant simplu care ii multumeste pe toti= CONTRIBUTIVITATE.

  12. Jos pensiile speciale si de serviciu , o bătaie de joc la adresa românilor.