Clase cu 10-15 elevi, cursuri de cate 30 de minute si ore online. Documentul care bulverseaza Invatamantul din toamna

Schimbari fara precedent, din toamna, in Invatamantul romanesc. Guvernul vrea ca in clase sa nu fie mai mult de 10-15 elevi, iar acestia sa stea cel mult 4 ore pe zi la scoala. In plus, fiecare ora de curs va dura cel mult 30 de minute, in conditiile in care jumatate din elevi invata de acasa online.

In timpul orelor de curs, elevii trebuie sa pastreze intre ei o suprafata de 4 metri patrati.

Numarul maxim de elevi pe clasa trebuie sa nu depaseasca jumatate din efectiv, iar ceilalti elevi din clasa vor face activitati online: “participare alternativa a elevilor, prin rotatie, la orele de clasa online a unei parti din elevi, ceilalti fiind prezenti fizic la scoala (de preferat in prima etapa, intrucat asigura un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”, noteaza stiripesurse.ro, care publica documentul

Institutul National de Sanatate Publica sustine ca “experimentele la orele de chimie/fizica/biologie care necesita miscare si/sau interactiune stransa intre elevi nu trebuie organizate”. Pe langa asta, “elevii nu se vor muta din clasa de baza in laboratoare“.

Conform documentului, culoarele facute in aceasta perioada pentru revenirea la pregatire a elevilor pentru examenele nationale vor ramane asa cum sunt si la redeschiderea scolilor, in toamna. Purtarea mastilor in interiorul scolii pentru pentru elevi, la cursuri, nu mai este obligatorie decat in pauze, potrivit Institutului National de Sanatate Publica. Mastile vor fi obligatorii pentru profesori.

Decalarea orelor de intrare:

– intrarile si iesirile din unitate vor fi esalonate la intervale regulate de timp pentru a se evita aglomerarile

– ora de incepere a cursurilor sa fie diferita pe clase de studiu, pentru a evita aglomeratia scolarilor la triajul epidemiologic si la intrarea in scoala (de ex. decalaj de 15-20 de minute);

– in consecinta, si intrarea in pauza se va face la ore diferite pentru a evita aglomerarea la grupurile sanitare.

– programul scolar adus la cunostinta elevilor sa contina orele de incepere si durata orelor la clasa si a pauzelor, precum si a pauzei/pauzelor de masa;

Asta se va intampla de la redeschiderea scolilor, prevazuta pentru luna septembrie. Recomandarile sunt facute de Institutul National de Sanatate Publica, iar documentul a fost publicat de Ministerul Sanatatii si trimis in scoli de catre DSP pe 29 mai.

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. FOARTE DIFICIL.

  2. Cursurile online nu au eficienta celor normale. Pe langa eficienta scazuta din cauze multiple (inexistenta unei interactiuni reale, infrastructura in unele zone deficitara, lipsa de platforme software oficiale, lipsa de instruire pentru platformele folosite, lipsa in unele cazuri de echipamente adecvate) se adauga si timpul foarte mare de expunere a copiilor in fata ecranelor (vom avea generatii cu probleme de vedere, anxietate sociala).
    In loc sa fie rezultate benefice aceste masuri vor afecta viitoare generatii atat din punct de vedere fizic, psihic cat si al pregatirii.
    Raspandirea virusului poate fi limitata si fara a exagera cu masuri gandite de cele mai multe ori pe genunchi.

  3. Un ” frumos” start pentru un autism indus artificial! Sper ca ne vom regăsi ratiunea de acilo de unde s-a frant, în 11 martie 2020…