Colectarea separata a deseurilor in satele din Timis. Sfaturile RETIM

TIMISOARA. RETIM continua sa ridice deseurile si in perioada de carantina, atat in orase, cat si in satele si comunele din judet. Compania de salubritate ofera si sfaturi legate de colectarea separata in mediul rural.

Pentru o colectare cat mai corecta, deseurile trebuie separate inca din gospodarii. Regulile ce trebuie respectate sunt simple. Daca deseul este biodegradabil, se arunca in compostor, in cazul in care acesta a fost primit de la primarie.

Deseurile umede si care nu sunt biodegradabile se arunca in pubela neagra. Daca deseul este uscat, se depune in sacul galben.

Deseurile biodegradabile pentru compostor sunt: coji de fructe, legume, coji de oua, pliculete de ceai, zat de cafea, frunze, iarba tunsa, fan si paie, buruieni si resturi vegetale.

Deseuri umede care nu se pun in compostor, ci in pubela neagra: resturi de alimente precum carne, branza, ulei, oase, servetele de unica folosinta, hartie de bucatarie folosita, scutece, absorbante, aleze, orice alt obiect de uz casnic care nu poate fi reciclat precum cioburi de la vesela sparta, cenusa, flori uscate, obiecte vestimentare, maruntite in prealabil, bureti de vase, cutii de carton cu urme de grasime(ex: pizza), tavite de polistiren de la carne, legume, fructe.

Deseuri uscate (reciclabile) pentru sacul galben: cutii de carton provenite de la ambalaje, hartie, maculatura, ziare, reviste, tetrapack: cutii de lapte, smantana, iaurt, sucuri, golite de continut si clatite in prealabil, conserve metalice si doze de aluminiu de la sosuri, peste, legume si fructe conservate, racoritoare, golite de continut si clatite in prealabil, ambalaje de tip PET, strivite si turtite.

Ghidul complet de colectare separata al RETIM poate fin accesat AICI.

De asemenea, lista completa a deseurilor ce pot fi aruncate in recipientele RETIM poate fi vazuta AICI.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.