Comisia Europeana vrea sa limiteze temperatura din institutiile publice. La cate grade vor lucra functionarii 

Un proiect de document al Comisiei Europene care are ca scop limitarea consumului de gaze si curent prevede o reducere a temperaturii din institutiile publice.

Documentul prevede o limitare la 19 grade a temperaturii furnizate de instalatiile de incalzire din cladirile publice iarna, iar pentru sistemele de climatizare, la 25 de grade.

Masura a fost propusa in contextul scaderii drastice a livrarilor de gaze naturale rusesti, iar potrivit estimarilor, prin reducerea incalzirii sau a functionarii instalatiilor de climatizare din cladirile publice s-ar putea economisi o cantitate de 11 miliarde metri cubi de gaze naturale, la care s-ar putea adauga intre 4 si 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale economisiti ca urmare a reducerii utilizarii gazelor in productia de electricitate, precum si intre 10 si 11 miliarde metri cubi pe partea cererii in sectorul industrial, unde cerere de gaze este deja in scadere pe fondul exploziei preturilor, noteaza Ziare.com.

Restrictiile privind incalzirea sau climatizare in cladirile publice ar urma sa devina obligatorii in toate statele membre, implicit si in Romania.

Comisia Europeana propune, in paralel, si ”introducerea de surse de caldura alternativa pentru incalzirea urbana, a pompelor de caldura pentru persoanele particulare” pentru a realiza alte economii.

Documentul, care urmeaza sa fie adoptat pe 20 iulie, ar putea suferi modificari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Propun realizarea unor „pompe de caldura” pe invers, care sa scoata caldura din incinte (de exemplu din locuințe) atunci cand temperatura este peste 18 grd ziua si 16 grade noaptea si sa o intoarca catre „alții’ (vor fi definiți ulterior).
    Cheltuielile sa fie suportate de proprietari.
    Exceptie sa facă anumite instituții publice

  2. Propun sa ne întoarcem la gazul rusesc ieftin, până găsim altceva verde, iar liderii europeni să recunoască că au gafat și sunt naivi.
    Sancțiunile lor nici nu au efectul dorit, nici nu opresc războiul, doar sărăcesc Europa, și ținem de ele și răbdăm că să nu zică restul lumii că suntem niste prosti.
    La fel cu livrările de arme, miliarde de dolari, nu fac decât să amâne inevitabilul, încet dar sigur Rusia câștigă sat cu sat în Donbass. Iar ceea ce putea sa se termine in câteva luni cu un număr minim de victime, poate dura ani de zile, cu milioane de morți.
    Pacea? Nu o dorește nimeni deocamdată.
    Rusia pentru că nu și-a atins obiectivele încă, Ucraina că nu vrea să cedeze teritorii și NATO nu vrea pentru că e o oportunitate de a se război cu Rusia prin intermediari. Totul pentru interesele imperialiste ale marilor puteri iar oamenii de rând, și noi, dar în special ucrainienii de rând suferă. Jocurile marilor puteri.

    • d-dar cum ramane cu slava ukraina ?
      + atunci cine mai salveaza lumea liberala de tirania barbara asupritoare si cotropitoare a tarului Vlady cel Mare ?