Complex de tobogane, castel cu pod de lanturi, ateliere in tunel, spectacole in amfiteatru si chioscuri cu bunatati. Cine vrea sa gandeasca schimbarea din Parcul Copiilor la Timisoara

TIMISOARA. Au trecut mai bine de 7 ani de cand Parcul Copiilor din Timisoara a fost modernizat, iar acum, dupa doua incercari esuate, reprezentantii Primariei se pregatesc de o noua licitatie in urma careia sa gaseasca un proiectant care sa gandeasca o schimbare insemnata in cel mai mare spatiu verde dedicat celor mici.

CITESTE SI: Vom avea tramvaie noi pe baterii, la Timisoara. A fost stabilit castigatorul licitatiei pentru primele 16 garnituri. Cine le va construi 

La ultimele doua licitatii pentru serviciile de proiectare si asistenta tehnica, organizate in anii trecuti, din pacate, nicio firma nu s-a aratat interesata sa gaseasca solutii pentru Parcul Copiilor.

Zilele trecute, municipalitatea a lansat inca o licitatie in Sistemul de Achizitii Publice pentru ‘Modernizarea obiectivului Parcul Copiilor Ion Creanga din Timisoara’.

Suma prevazuta este de 95.000 de lei, iar firmele isi pot depune ofertele pana in 13 august, la orele 15.00.

Planurile municipalitatii in privinta parcului sunt marete.

Intrarile in parc vor fi complet modernizate. Mai exact, la intrarea dinspre Prefectura, va fi demolat scheletul metalic, iar in locul lui va fi construit un castel cu pod mobil cu lanturi, prin care copiii vor putea intra in parc.

Intrarea dinspre Michelangelo va reproduce scene dintr-o poveste scrisa de Ion Creanga, al carui nume il poarta Parcul Copiilor.

In zona dealului pe care in prezent este amplasata tiroliana va fi montat un complex de tobogane.

Tunelul va fi si el functionalizat si va gazdui spatii in care se vor organiza ateliere permanente de olarit ori pictura, iar la unul dintre capete va fi amplasat un magazin cu produse pentru copii si vor fi amenajate toalete.

Si castelul va cunoaste o schimbare insemnata pentru a putea gazdui ateliere permanente de muzica si teatru.

Pe platoul de langa amfiteatru vor fi montate aparate de street workout, iar in zona vor fi amplasate tonete cu design tematic, de la care vor putea fi cumparate racoritoare, dulciuri si alte bunatati.

Parcul va avea un sistem de monitorizare si supraveghere, dar si un nou sistem de internet wireless de mare viteza.

La ultima modernizare facuta in acest parc au fost investiti peste 2,5 milioane de euro in jocuri si echipamente aduse din Germania si Elvetia, intre care si trenuletul pe care copiii nu l-au mai vazut de multa vreme. Pentru operatiunea de renovare ce s-a incheiat in 2012, in plina campanie electorala, parcul a fost inchis ani in sir.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. daca cu 2.5 mil euro s-a realizat „modernizarea”, ce sa faca astia cu 95000 lei ( ~20000 euro )? au ajuns etnobotanicele si in primarie?
    si-au batut joc de parcul copiilor, nu trebuia decat reconditionat si bine administrat si ar fi fost un parc de nota 12. asa.. numa plasticuri de prost gust si proasta calitate. 1000 de „trenuleturi” actuale < TRENuletul vechi pe sine. daca erau doar bani aruncati aiurea sincer, nu ma deranja atat de tare, dar au distrus o treaba care nu cred ca o sa putem reface la o valoare egala cu ce fost nici in 50 de ani.

  2. toate ca toate dar eu sper sa schimbe mizeria aia de poarta

  3. Si metrou nu? Unul mai mic, pentru copii.