Comuna Sag are buget pe anul 2012. Vezi pe ce vor fi cheltuiti banii comunei si ce planuri sunt pentru acest an!

SAG. Consiliul Local Sag a aprobat bugetul comunei pentru anul 2012. Desii bani in acest an sunt cu aproape 10% mai putini, sunt mai bine dramuiti, iar principiul de baza este concentrarea pe investitii, cu prioritate pentru cele aflate in curs.

Nu toata lumea a fost de acord: din cei 11 consilieri, 7 au votat pentru, 3 s-au abtinut si unul a absentat. Cea mai grea lovitura pentru buget a venit de la judet. Atat cotele primite de la Consiliul Judetean, cat si cotele defalcate din TVA au scazut substantial. Prin urmare Sagul va primi anul acesta cu 20% mai putini bani de la judet.

Presiuni pentru inchiderea gropii de gunoi

La sedinţa de buget din 10 februarie de la Sag, a participat si fostul ministru al sanatatii, Ovidiu Branzan, care a facut o serie de precizari si a prezentat consilierilor documentatia completa privind inchiderea deponiei de gunoi.
„Vreau sa asigur cetatenii ca impreuna cu viceprimarul Stefan Badai si consilierul Dorian Ciogescu monitorizam pentru a vedea ce se mai pune la groapa de gunoi”, precizează primarul.

Fond de rezerva pentru canalizare

Fostul ministru a sustinut ca va ajuta Sagul ca impreuna cu Aquatim sa modifice proiectul de canalizare si sa racordeze comuna la sistemul existent la Timisoara, lucru care ar scuti bugetul de sume consistente. Pe acest subiect si consilierul local Dan Pavel de la opozitie a fost de acord. Oricare ar fi solutia adoptata, s-a decis constituirea unui fond de rezerva pentru proiectul de canalizare.

Daca in anii trecuti sedinta de buget era una linistita, in anul electoral 2012, s-a lasat cu acuze din partea opozitiei la a­dresa primarului.
„In legatura cu asa-zisul „gard de aur”, precizez ca a costat 35.000 lei, din care jumatate este costul materialelor si jumatate sunt contributii la bugetul de stat (24% TVA, 22% CAS si ajutor de somaj). Avem o gradinita moderna, la standarde europene. Orice comentariu este de prisos. Cei care au facut aceste acuze trebuie sa dea mai intai ochii cu parintii, educatorii si bunicii care-si duc nepotii la gradinita si sa le spuna ca nu vor conditii bune pentru copiii comunei”, a declarat primarul ca drept la replica la acuzele opozitiei.

Acuze au venit si legat de finantarea activitatilor sportive. „Persoanele care au criticat ca s-au alocat sume mari la clubul sportiv uita ca sumele au fost aprobate de consiliu, iar vocile care spun ca s-au dat 600 milioane lei pentru echipa de fotbal sunt mincinoase si tendentioase. Din aceasta suma, 40% a fost alocata clubului de caiac-canoe, unde sunt 4 legitimati, iar diferenta a fost distribuita catre trei echipe (divizia D, municipala si juniori), sectiei de sah, pentru platirea profesorului, precum si pentru plata instructorului de dansuri populare. Sper ca cei care fac aceste acuze nu vor ca sa desfiintam toate aceste activitati”, a mai declarat primarul.

Revenind la analiza bugetului, se constata ca marea majoritate a veniturilor si cheltuielilor au scazut sau raman relativ constante. Cele mai mari diferente sunt legate de sumele primite in minus si de fondul de rezerva, mult mai mare anul acesta. Trebuie facuta precizarea ca aceasta crestere vine si de la faptul ca banii de la lucrarile neterminate anul trecut s-au reportat in 2012.

CELE MAI IMPORTANTE INVESTITII BUGETATE IN 2012

Asfaltare drum est – 1.300.000 lei
Proiect si executie baza sportiva – 622.000 lei
Trotuare – 70.000 lei
PUG – 58.000 lei
SF Canalizare si statie de epurare – 50.000 lei
Proiect remiza PSI – 30.000 lei

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.