TIMISOARA. Ziua Internationala a Mediului a fost marcata intr-un mod cat de poate de inedit, la Timisoara, in cadrul celei mai ecologiste competitii organizate in tara – „Make it! Race it! Recycle it!„.
EcoStuff Romania a chemat timisorenii pe malul canalului pentru a sarbatori impreuna Ziua Internationala a Mediului intr-un mod unic in Romania: printr-o competitie de ambarcatiuni construite din materiale reciclabile/recuperate, ce a fost insotita de un mini-festival dedicat Mediului, cu workshop-uri, demonstratii si idei despre cum sa adoptam un stil de viata prietenos cu mediul.
Evenimentul a avut loc pe segmentul ce margineste Parcul Copiilor si nu in dreptul Terasei Flora, asa cum se intampla in anii trecuti.
Competitia sportiva neconventionala „Make it! Race it! Recycle it!” se adreseaza in special companiilor, organizatiilor si institutiilor publice. Echipele participante in acest an si-au construit fiecare cate o ambarcatiune trasnita folosind doar materiale reciclabile si s-au luat la intrecere pe un traseu de aproximativ 300 de metri. La startul intrecerii s-au inscris echipe de la 15 companii, patru ONG-uri, si de la Colegiul Energetic Regele Ferdinand.
CITESTE SI: Cum ii raspund timisorenii primarului Nicolae Robu care ii intreaba daca vor fuziune intre ASU si ACS Poli
„Invatam sa recuperam materiale, sa le reutilizam si sa protejam mediul cu zambetul pe buze:). Ne vedem sambata 9 iunie incepand cu ora 09:00 pe Raul Bega, in dreptul Parcului Copiilor din Timisoara, mai exact in zona cuprinsa intre Podul Michelangelo si Pasarela I. Polen, pe malurile dintre Parcul Copiilor si Bulevardul Corneliu Coposu„, au transmis organizatorii din echipa Ecostuff Romania, inaintea competitiei.
Colectarea selectiva poate fi si … distractiva. RETIM Ecologic Service SA sustine competitia de ambarcatiuni reciclabile „Make it! Race it! Recycle it!”, desfasurata pe Bega si i-a ajutat pe organizatori sa-si atinga scopul.
“RETIM este alaturi de proiectele EcoStuff Romania inclusiv cu sprijin pe partea de colectare selectiva. Avem aici patru containere mari si toate ambarcatiunile care concureaza astazi vor fi dezmembrate, iar componentele puse, selectiv, în containerele respective”, a spus Radu Rusu, presedintele Asociatiei EcoStuff.
Toate materialele folosite la construirea ambarcatiunilor sunt reciclabile si recuperate.
Pareri
Toata aceasta competitie este de o idiotenie crasa: reciclare inseamna sa dai o alta utilizare unui deseu, nu sa aduni la un loc un munte de deseuri cu care sa plutesti o singura data pe apa canalului, rezultatul final fiind tot un deseu dar de dimensiuni considerabile. Ce pregatire, ce profesie au cei carora le vin semenea inei nastrusnice, si de ce nu-i trage nimeni de maneca?
Getooooo ? fusasi la miting , asa-i ?
Ma vazusi pe-acolo consatene? Oltenii sunt baza la astfel de meeting-uri (nu miting, mai tarane)
O porcarie cu impact minuscul, poluare fonica, distrugere de spatii verzi si exemplu negativ pentru cei mici. Plus bani aruncati de pomana. Atat putem…