Concursul International Spotlight Heritage Student Contest 2023 si Interactive Digital Media Student Contest 2023

Universitatea Politehnica din Timișoara organizează cea de-a treia ediție a International Spotlight Heritage Student Contest (ISHSC) 2023  și Interactive Digital Media Student Contest (IDMSC) 2023, aflat la a 9-a ediție, care se vor desfășura în data de 17 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00 în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale UPT, (Bd. Vasile Pârvan Nr. 2, Timișoara).

Concursurile IDMSc și ISHSC sunt deschise pentru studenți (licență, master, doctorat) și elevi de la oricare din instituțiile din România, Europa și SUA și sunt organizate de Centrul Multimedia și Centrul e-Learning al Universității Politehnica Timișoara în domeniile:

  • Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format, inclusiv inteligență artificială
  • Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă
  • Design grafic și Producție Audio-Video / Graphic Design & Audio-Video production – banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate, videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje
  • Internetul Obiectelor / Internet of Things – implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).
  • International Spotlight Heritage Student Contest (eXtended Reality) – aplicații AR/VR/XR realizate pe baza informațiilor libere din platforma Spotlight Heritage Timișoara – această secțiune are propriul regulament https://spotlight-timisoara.eu/eveniment/regulation-for-international-spotlight-heritage-student-contest-2023/ .

În cadrul concursului ISHSC 2023, studenți din 5 universități partenere de renume din România, Norvegia, Italia, Danemarca și Lituania, aducând o diversitate culturală și academică deosebită, vor conlucra în echipe internaționale, pentru a dezvolta proiecte ce integrează realitatea augmentată și virtuală și a crea artefacte digitale care să valorifice și să celebreze bogăția patrimoniului cultural al Timișoarei, ca parte a proiectului Spotlight Heritage Timișoara.

Perioada de înscrieri pentru IDMSC 2023 este deschisă până la 16 noiembrie la ora 12:00, prezentarea proiectelor, pitching-ul și jurizarea se vor concretiza în data de 17 noiembrie 2023 prin prezența fizică sau online. Talentul și creativitatea vor fi răsplătite cu premii în valoare de peste 5000 de euro oferite de finanțatori și de companiile partenere și posibilitatea de a fi nominalizați pentru prestigioasele EU Medeea Awards 2024 (ambele concursuri cumulat).

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants și de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, România. Companiile partenere IDMSC 2023 sunt Nokia, Haufe-Leware, Cobalt Sign, SafeFleet, DeltaTel Group, Nutechnologies.

 Informații și regulamentul IDMSC 2023 aici https://idmsc.cm.upt.ro/

Ediții anterioare https://idmsc.cm.upt.ro/idmsc2022/

Informații și regulamentul concursului ISHSC 2023 aici: https://spotlight-timisoara.eu/eveniment/regulation-for-international-spotlight-heritage-student-contest-2023/

Ediții anterioare https://spotlight-timisoara.eu/eveniment/ishsc-2022-si-a-prezentat-castigatorii-tururi-vr-interactive-si-aplicatii-mr-dezvoltate-de-studenti-internationali/

Patrimoniul sub reflectoare Timișoara         

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.