Concursul ‘Politehnica Timisoara – Un pas spre viitorul tau!’ și-a desemnat castigatorii

TIMISOARA. Aproape 1500 de elevi din toată țara au participat, și în acest an, la concursurile organizate în cadrul celei de-a X-a ediții a manifestării „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit și vremea recompensei.

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat vineri, 12 mai 2023, în Auditoriumul Centrului de Conferințe UPT, festivitatea de premiere a celor 148 de câștigători ai celor 10 concursuri naționale organizate între 8 aprilie – 12 mai 2023:

  • Concursul de arhitectură „Hans Fackelmann”, organizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism;
  • Concursurile de matematică „Valeriu Alaci” și proba de algoritmică din cadrul competiției iTEC, organizate de Facultatea de Automatică și Calculatoare;
  • Concursul EcoSmarTim, organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului;
  • Concursul „Construcţiile – Tradiţie și Viitor”, organizat de Facultatea de Construcții;
  • Concursul „Electronica între hardware și software”, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale;
  • Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;
  • Concursul „Anton Saimac”, organizat de Facultatea de Inginerie din Hunedoara
  • Escape Game – Acceptă provocarea MPT, organizat de Facultatea de Management în Producție și Transporturi;
  • Concursul de proiecte tehnice „Leonardo da Vinci”, organizat de Facultatea de Mecanică;
  • Olimpiadele comunicării, organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării.

Pe lângă premiile și diplomele ce le recompensează munca depusă până acum, câștigătorii acestor concursuri pot fi admiși fără concurs de admitere (conform metodologiei) în facultățile Universității Politehnica Timișoara, care le asigură cele mai bune condiții pentru pregătire și o viitoare carieră de succes.

La festivitatea de premiere au participat elevii câștigători, profesorii care i-au pregătit și părinții care i-au susținut, alături de gazdele din UPT.

În debutul evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, i-a felicitat pe elevi și le-a vorbit despre oportunitățile pe care le au ca studenți și, ulterior, absolvenți ai UPT, îndemnându-i să rămână în țară, în Timișoara, unde au toate premisele pentru o carieră de succes.

Inspectorul școlar general adjunct al ISJ Timiș, Cosmin Hogea, a felicitat organizatorii pentru reușita evenimentului, pentru dezvoltarea permanentă a parteneriatului dintre ISJ Timiș și UPT, exprimându-și satisfacția pentru faptul că printre premianți sunt și mulți elevi din Timiș.

Mesajul de felicitare al ISJ Hunedoara la adresa câștigătorilor, dar și a organizatorilor, a fost transmis de doamna Marioara Cernescu, director al Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria.

Mediul de afaceri a fost reprezentat la eveniment de dr.ing. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim membru în Comitetul Director al Universității Politehnica Timișoara, care le-a vorbit elevilor despre perspectivele frumoase ale meseriei de inginer în lumea tot mai tehnologizată de astăzi.

Din partea studenților Universității Politehnica Timișoara, Roxana Alexandru le-a prezentat elevilor experiența ei personală, ca fostă participantă, în perioada liceului, în proiectul „Politehnica 100% performanță”.

Elevii câștigători, din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Timiș, Vâlcea și din capitala București, au avut la Timișoara un program bogat, ce a inclus, timp de două zile, pe lângă festivitatea de premiere, participarea la workshop-uri pregătite de UPT – „Cariera și starea de bine”, „Student în Timișoara și voluntariat”, „Rețeaua universităților europene E³UDRES² și mobilități studențești”, „Relația dintre cultură și știință, punte pentru inovație” -, la o dezbatere cu tema „Timișoara, oraș pentru tineri profesioniști”, alături de reprezentanți ai mediului academic, ai mediului de afaceri și ai administrației, au vizitat Biblioteca UPT și Centrul interactiv de fizică Experimentarium TM, dar au avut parte și de un tur ghidat al Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.