Conducerea Primariei Timisoara pedaleaza de Saptamana Mobilitatii. Cand are loc traditionalul targ de biciclete?

TIMISOARA. Angajatii Primariei Timisoara, dar si cativa membri din conducere, „scosi cu forta” la pedalat. Se intampla an de an, cu ocazia Saptamanii Mobilitatii, in cadrul careia au loc fel de fel de activitati, printre care si un targ de biciclete.

Saptamana Mobilitatii isi deschide portile marti, 16 septembrie. Vreme de o saptamana, timisorenii sunt invitati sa participe la tot felul de actiuni, de la pedalari pana la traditionalul targ de biciclete de unde isi vor putea achizitiona role, skate-uri trotinete sau, evident, biciclete. Acesta va fi deschis pe strada pietonala Marasesti, in zilele de 20 si 21 septembrie.

„Tema de anul acesta este <<Our Streets, our choice>> (Strazile noastre, alegerea noastra), in ideea incurajarii cetatenilor de a-si crea orasul in care doresc sa traiasca si sa reevalueze modul in care privesc spatiul urban. Zilnic, in perioada 16 – 22 septembrie, municipalitatea va organiza mai multe activitati”, anunta reprezentantii Primariei Timisoara. Acestia au omis insa sa faca public si ce fel de activitati organizeaza, ceea ce se explica cu siguranta prin faptul ca programul nu este definitivat, desi Saptamana Mobilitatii incepe marti cu o pedalare prin oras.

Angajatii primariei pornesc de la ora 13:30 chiar din fata Primariei Timisoara, intr-un tur pe biciclete pe Bulevardul 16 decembrie 1989, pe Splaiul Nicolae Titulescu, pe strada Jiul, Bulevardul Republicii, sensul giratoriu din Piata Regina Maria, Bulevardul Regele Ferdinand, C.D. Loga nr. 1. Nu pedaleaza insa pe ploaie, asa ca in caz de timp nefavorabil, actiunea se suspenda, se arata intr-o invitatie emisa de Directia de Comunicare din cadrul primariei.

„Saptamana Mobilitatii” este o campanie a Uniunii Europene prin care se doreste sensibilizarea cetatenilor cu privire la folosirea transportului in comun, a bicicletelor si a mersului pe jos, in detrimentul transportului auto.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In Piata Regina Maria nu e sens giratoriu. Asa cum nu e giratoriu nici la AEM, nici la Punctele Cardinale, nici pe Revolutiei inainte de Podul Decebal cum mergi spre Traian, nici in fata bisericii din Sinaia si in nici un caz in Balcescu.

    Daca intersectia e circulara nu e automat sens giratoriu. Un sens giratoriu e marcat ca atare si are regulile proprii. Daca o intersectie in rond se intampla sa aibe semnalizari similare cu sensul giratoriu, tot nu e daca nu are acest indicator: http://goo.gl/28MFrU

    In alta ordine de idei, nu pot sa nu observ cum au selectat un traseu si pentru acel traseu unicul sens de parcurgere care are integral pista de biciclete. Ar fi frumos sa mearga si prin zone fara asemenea piste si nu doar sa dea un exemplu despre cum ar trebui sa se circule regulamentar pe bicicleta ci sa observe si la ce pericole se expun si ce se poate imbunatatii din aceast privinta si nu numai.