Conferinte de final in proiectul “Patrimoniul Viu”. Frumusetile Banatului si comorile de patrimoniu, promovate in cadrul unui proiect complex

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis este partener in Proiectului “Patrimoniu viu – o resursa nelimitata pentru dezvoltarea turismului”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera IPA Romania – Republica Serbia si derulat de Universitatea de Vest Timisoara in parteneriat cu Institutul Intercultural Timisoara si Primaria orasului Kikinda din Serbia.
Proiectul vizeaza valorizarea patrimoniului cultural si natural ca resursa pentru turism in zona transfrontaliera, transformarea acestuia in produse turistice cat  si constientizarea oamenilor din comunitatile investigate privind importanta conservarii si promovarii patrimoniului viu prin turism.
targ mestesugari craft
In cadrul acestui proiect au fost derulate o serie de activitati care s-au bucurat de un real succes. Printre acestea s-a numarat Targul de mestesuguri, gastronomie si fotografie desfasurat in in perioada 4 – 6 decembrie 2014, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT.

In cadrul targului zeci de mesteri si producatori de mancaruri traditionale din Banat, din Romania si Serbia si-au prezentat produsele, de la icoane si costume populare, la branzeturi, carnati, siropuri si dulceturi, realizate dupa tehnici sau retete transmise din generatie in generatie.

Citeste si: Obiecte de artizanat si bucate traditionale delicioase, din zona Banatului, la Targul de mestesuguri, gastronomie si fotografie deschis la Centrul Regional de Afaceri

Tot in cadrul proiectului “Patrimoniu viu – o resursa nelimitata pentru dezvoltarea turismului” au fost organizate intalniri pentru elaborarea rutelor turistice tematice in areale din regiunea transfrontaliera Romania-Serbia, au fost organizate cursuri de formare profesionala in domeniul turismului, au fost documentate si create rute turistice tematice de un real folos pentru conturarea unor pachete de servicii turistice, au avut loc workshopuri, intalniri si au fost intocmite materiale de un real succes pentru promovarea patrimoniului viu din regiune.

Citeste si: Patrimoniu viu, resursa pentru dezvoltarea turismului. Rute turistice tematice in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia

Cursuri de formare profesionala in domeniul turismului organizate de CCIAT

Frumusetile Banatului, incluse in pachete turistice printr-un proiect pentru dezvoltarea atractiilor zonei

In aceste zile au loc conferintele de final din cadrul acestui proiect: in 3 aprilie pentru partea sarba, la Kikinda, iar in 8 aprilie la Timisoara.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.