Consilierii tacerii! Un sfert dintre alesii judeteni au deschis gura in plenul CJT doar cand au depus juramantul!

TIMISOARA. Din vara trecuta si pana azi, o gramada dintre consilierii judeteni fac doar FIGURATIE la sedintele de plen, in timp ce inca un sfert abia daca au deschis gura o data sau de doua ori si atunci pentru probleme minore.
Nu sunt la fel de … muti cand isi incaseaza luna de luna indemnizatia.

Doar la momentul depunerii juramantului toti consilierii judeteni au luat cuvantul. In 3 iulie 2012. De atunci, s-au asezat confortabil in fotoliul de ales al judetului si doar au apasat pe buton – caci se voteaza electronic – atunci cand s-a supus la vot vreun proiect de hotarare sau vreun amendament. Evident,  pentru binele cetatenilor din Timis care s-au dus la sectiile de votare si au pus stampila pe numele lor.

Consilieri judeteni loviti de…  MUTENIE!

Si-or fi zis ca, decat sa spuna vreo prostie, mai bine tac malc? 12 consilieri judeteni nu au scos nici macar o vorbulita, nici macar un sunet, in cele 7 luni scurse de la inceputul mandatului actual. Este vorba despre Cosmin Costa, Gabriela Craciunescu, Ion Davitoiu, Bianca Gavrilita, Deian Plavosin, Mihai Ritivoiu, Pompiliu Stancu, Ioan Szatmari, Nicolae Bitea, Sorin Cociobea, Dorin Cutu si Paul Moldovan. 8 de la Putere si 4 de la Opozitie.

Alti 14 consilieri judeteni au vorbit, in plen, de una, doua sau maximum de trei ori, pe diverse teme, in special retrageri de amendamente, nelamuriri asupra unor diverse probleme care au avut sau nu legatura cu problemele Consiliului Judetean Timis.

Este vorba despre: Georgeta Rus, Catalin Tiuch (al carui mandat s-a incheiat in decembrie, el fiind ales deputat), Calin Dobra (vicepresedinte CJT), Petru Juravle, Liviu Cocean, Ilie Bertea, Florian Zanfir, Adrian Pau, Oana Gaita, Aurel Lazureanu, Mihaita Bojin, Adrian Pascuta, Alain Rus si Sorin Supuran.

De exemplu, Georgeta Rus, de la Opozitie, a rostit doar cateva cuvinte de sustinere pentru colegul sau de la Putere, Liviu Borha, in timp ce Petru Juravle se interesa, in luna noiembrie, de situatia scolii din Masloc. In decembrie, Ilie Bertea a vrut doar sa spuna, la microfon, ca unul dintre colegii sai, Adrian Diaconu, lipseste de la sedinta si ca nu sunt probleme in comisia din care ambii fac parte. In aceeasi sedinta, Florian Zanfir s-a interesat, in trei interventii, de transportul metropolitan. Tot in decembrie, Adrian Pau a cerut sa se prelungeasca contractele de inchiriere pentru Parcul Tehnologic si Industrial.

Pedelistul Marius Martinescu face parte dintr-o alta categorie, una speciala. Nici vocea lui nu s-a auzit prea des in plenul Consiliului Judetean Timis. A avut nu mai putin de 11 interventii intr-o singura sedinta. Majoritatea inverventiilor faceau referire la un amendament la un proiect de hotarare, amendament care in cele din urma a fost retras.

La polul opus, cei mai activi consilieri judeteni sunt Tiberiu Lelescu, Marcel Mihoc, Gheorghe Bologa, Traian Stancu si Marin Popescu, ei avand cele mai multe interventii in plenul CJT.

Si presedintele CJT, Titu Bojin are multe interventii avand in vedere ca el este cel care conduce sedinta de plen, de fiecare data.

Interventii in plen ale consilierilor judeteni, in sase luni de mandat, potrivit stenogramelor sedintelor:

Tiberiu Lelescu (PDL) – 24 de interventii
Marcel Mihoc (PSD) – 16 interventii
Gheorghe Bologa (PNL) – 15 interventii
Traian Stancu (PC) – 12 interventii
Marius Martinescu (PDL) –  11 interventii
Marin Popescu (PDL) – 8 interventii
Marian Vasile – vicepresedinte CJT (PNL) – 5 interventii
Adrian Negoita (PSD) – 5 interventii
Adrian Diaconu (PPDD) – ales deputat in decembrie 2012 – 4 interventii
Liviu Borha (PNL) – 4 interventii
Liviu Cocean (PNL) – 3 interventii
Florian Zanfir (PPDD) – 3 interventii
Catalin Tiuch (PSD) –  ales deputat in decembrie 2012 – 2 interventii
Petru Juravle (PPDD) – 2 interventii
Ilie Bertea (PPDD) – 2 interventii
Adrian Pau (PSD) –  2 interventii
Alain Rus (PDL) – 2 interventii
Oana Gaita (PDL) – 1 interventie
Aurel Lazureanu (PSD) – 1 interventie
Mihaita Bojin (PDL) – 1 interventie
Adrian Pascuta (PNL) – 1 interventie
Sorin Supuran (PNL) – 1 interventie
Calin Dobra (PSD) – vicepresedinte CJT – 1 interventie
Cosmin Costa (PNL) – 0 interventii
Gabriela Craciunescu (PSD) – 0 interventii
Ion Davitoiu (PC) – 0 interventii
Bianca Gavrilita (PSD) – 0 interventii
Deian Plavosin (PSD) – 0 interventii
Mihai Ritivoiu (PSD) – 0 interventii
Pompiliu Stancu (PSD) – 0 interventii
Ioan Szatmari (PSD) – 0 interventii
Nicolae Bitea (PDL) – 0 interventii
Sorin Cociobea (PDL) – 0 interventii
Dorin Cutu (PDL) – 0 interventii
Paul Moldovan (PDL) – 0 interventii

Toti acesti consilieri judeteni incaseaza luna de luna o indemnizatie de 331 de lei pentru fiecare participare la o sedinta de plen, dar nu mai mult de trei sedinte pe luna, fie ca fac doar figuratie, fie ca se si implica in dezbateri. Pentru participarea la doua sedinte de comisie si un plen, pe luna, indemnizatia unui consilier este de 993 de lei. De mentionat ca acesti bani sunt impozabili.  Cu tot cu activitatea din comisii si cu prezenta in plen, in total, consilierii judeteni nu muncesc mai mult de 24 de ore intr-o luna pentru acesti bani.

Daca la Consiliul Judetean Timis jumatate dintre consilieri sunt prezenti doar fizic la plenuri, la Consiliul Local Timisoara situatia este cu totul alta. Ramai pe www.opiniatimisoarei.ro, pentru ca vom reveni cu un amplu material despre cati  „consilieri ai tacerii” au fost alesi si in forul local, la Timisoara.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. POATE ca totusi au o activitate utila in comisii… ar trebui vazut daca sint totusi prezenti, nu ca antonescu… ca si parlamentarii, nu toti dorm in fotoliu, chiar daca nu vorbesc in plen totusi fac parte din niste comisii…

  2. Pentru 24 de ore pe luna pot face voluntariat. Ca si asa sunt bani putini, si poate sunt directionati in alte zone unde chiar este nevoie. POATE ca nu au activitate prin comisii, poate au doar clinciuri pe interese politice… dar stai. Ce interese sa aiba cine.. caci nu mai exista opozitie. Daca nu mai exista opozitie, de ce oare sunt platiti cei care fac FIGURATIE ?

    • acidutule, nu prea stai bine cu gramatica.Pune mina pe carte !

  3. Pentru ca si figuratia se plateste.Pina la virsta asta nu ai invatat ca timpul este pretios ?