Consiliul Judetean Timis amana lupta cu ambrozia pana la primavara!

TIMISOARA. Sa stranutati bine, dragi timiseni! Daca luna trecuta unul dintre consilierii judeteni a propus amendarea primariilor din judet care nu iau masuri impotriva ambroziei, acum consilierii judeteni au decis sa amane proiectul.

Consilierul judetean Adrian Pau (PSD) a atras atentia ca timp de o luna, cat a trecut de la sedinta de plen precedenta in care colegul sau, Marin Popescu (PDL) a propus luarea de masuri impotriva ambroziei, nu s-a intamplat nimic.

De cealalta parte, secretarul Consiliului Judetean, Ioan Danut Ardelean, a explicat ca in cele patru saptamani care au trecut de la plenul trecut, unul dintrre consilieri, Georgeta Rus, a intocmit un referat referitor la ambrozie.

Perioada de polenizare e in lunile de primavara spre vara, parerea mea – si nu e neaparat una avizata si de care trebuie sa se tina cont – e ca ar trebui sa fie un proiect de hotarare al consiliului judetean in primavara, pentru a fi mai aproape de aceasta perioada pentru a reduce efectele„, a declarat secretarul.

In final, consilierii judeteni au decis sa amane acest proiect pana la primavara.

Consilierul judetean Marin Popescu (PDL) a propus in plenul CJ Timis din luna august, luarea unor masuri impotriva ambroziei, la nivelul consiliilor locale din intreg judetul.

Ar trebui sa avem un telefon la dispozitia cetateanului care sa ne sesizeze existenta unui lan de ambrozie. Ar trebui, de asemenea, sa facem o recomandare catre consiliile locale, sa adopte hotarari pentru aceasta problema foarte importanta a judetului. Trebuie sa atragem atentia ca suntem preocupati de problema asta“, a spus atunci Marin Popescu.

De asemenea, in luna august, consilierii au propus amendarea primariilor care nu iau masuri impotriva acestei plante.

Ambrozia este o planta care creste in gradini, in culturile de cereale si de florea-soarelui respectiv in zonele lasate in paragina cum ar fi pe marginea drumurilor si a cailor ferate, in apropierea daramaturilor pe santierele de constructii, in zone unde s-a depozitat pamant excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetatie si prost intretinute.

De asemenea, ambrozia poate provoca alergii severe.

CITESTE SI: Consiliul Judetean Timis incepe lupta cu ambrozia. Consiliile locale ar putea fi amendate!

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. E plina gara de Nord din TM de ambrozie. Si toate zonele verzi deasemenea. Este o planta cu efect alergen puternic. Creeaza un puternic disconfort celor care sufera de alergie si la ceilalti dezvolta sensibilitatea la polen pana cand o vor dobandi si ei. Singura metoda eficienta de a combate efectele este terapia. Iar antialergicele nu sunt medicamente ieftine. Nu cred ca primavara poate fi combatuta aceasta planta fiindca trebuie ierbicidat si atunci practic distrugi toate plantele. Dar despre asta mai citesc.

  2. Niste incompetenti.

  3. Cea mai mare prostie, amanarea combaterii ambroziei !!! Ar fi trebuit sa fie una din prioritatile Edililor locali. Toata Timisoara este sufocata de aceasta planta extraordinar de nociva ! Copii si adulti intoxicati cu antialergice din cauza amanarii combaterii ambroziei ! Zonele periferice sunt cele mai pline de ambrozie ( Ronat, Plopi, Buziasului, etc)dar si centrul Timisoarei avand in vedere ca este strabatuta de calea ferata, iar rampleul acesteia abunda de aceasta planta daunatoare. In unele zone sunt formate adevarate garduri vii. Rusine celor care au luat aceasta decizie de amanare a combaterii ambroziei.