Consiliul Judetean Timis construieste un Centru de Recuperare Motorie la Lovrin

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a aprobat studiul de fezabilitate si documentatia tehnico-economica pentru constructia unei sectii de recuperare medicala in comuna Lovrin, ca sectie externa a Spitalului Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Parc de distractii, cu stiinta si tehnologie, ca-n Franta ori Danemarca, langa Timisoara. Consilierii judeteni au gasit deja locatia si spera la bani europeni

In cadrul acestui Centru vor fi oferite pacientilor tratamente de recuperare medicala pentru afectiuni reumatologice, post-traumatice si ortopedice.

Centrul de Reuperare Motorie de la Lovrin vine in sprijinul celor care au sechele traumatologice, in urma unor traumatisme, accidente sau dupa operatii ori anumite afectiuni are le-au afectat capacitatea motorie. Oamenii nu pot sta in spital dupa operatie sau dupa astfel de boli si ei trebuie sa urmeze o ingrijire specifica. Aceasta, in momentul de fata, se realizeaza in cabinete private sau la domiciliu. E nevoie de un astfel de centru pentru a grabi recuperarea acestor pacienti si pentru a curma suferinta care altfel poate sa fie mult mai lunga. Am aprobat studiul de fezabilitate urmand sa trecem la faza de proiect tehnic si excutie a acestei investitii”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Cladirea va avea 3 etaje si va fi ridicata in zona centrala a comunei Lovrin.

La parterul cladirii vor fi un restaurant, cabinetele de consultatie si zona de triaj.

Zona de tratament va cuprinde servicii de recuperare medicala, electroterapie, sonoterapie, laser, bazine cu apa geotermala, kinetoterapie, hidroterapie si masoterapie. Vor mai fi o sectie de pneumoterapie si una de psihoterapie.

In total, vor fi 21 de saloane cu 43 de paturi, iar in exterior va fi construita o piscina cu acoperire retractabila din sticla.

Valoarea constructiei se ridica la 43,2 milioane de lei, iar proictul trebuie sa fie gata in 2 ani.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.