Constructia viitorului Centru de Mari Arsi de la Timisoara e la penultimul etaj. Hub-ul de sanatate creste de la o zi la alta. Video

TIMISOARA. Continua sa se lucreze in ritm alert pe santierul noului corp de cladire de la Spitalul Judetean Timisoara, care va gazdui primul Centru de Mari Arsi, ATI si Urgente din tara.

CITESTE SI: Biciclisti si trotinetisti cazuti in strada de caldura, ajunsi la Urgente in Timisoara. Medicii: Sunt si mai multe accidente pentru ca pe canicula oamenii sunt mai nervosi 

”Este un obiectiv realizat prin programul cu Banca Mondiala, un obiectiv major aprobat la initiativa mea, cand am propus Bancii sa creeze nu doar un Centru de Mari Arsi, ci niste structrui care sa creasca functionalitatea spitalelor respective, am aratat ca e nevoie sa conectam cladirile existente. Am propuns aceasta abordare, sa avem o cladire noua care sa includa structuri critice pentru spital. Asa s-a asjuns la acest obiectiv care include un nou UPU, un nou bloc operator care va avea 25 de sali de operatie, pentru ca locul actual nu va mai face fata standardelor. De asemenea, va fi o noua sectie ATI cu 27 de posturi si, desigur, Centrul de Mari Arsi cu 6 boxe de mari arsi, 6 pentru arsi intermediari si 5 pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva si deasupa va fi un heliport”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro managerul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Dorel Sandesc, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Sandesc a explicat ca noua cladire a spitalului este cea mai avansata, comparativ cu cele similare de la Bucuresti si Targu Mures.

”Suntem in faza cea mai avansata pentru ca am insistat cel mai mult si am colaborat cu Banca Mondiala. Proiectul costa 250 milioane de lei si, din fericire, constatam ca progreseaza intr-un ritm foarte bun, ceea ce ne creeaza perspectiva finalizarii sale in timp, respectiv in vara anului urmator. Avem exemple de spitale care nu s-au terminat in atatia ani, cum ar fi Spitalul de Copii din Timisoara si acel spital de pe Calea Torontalului”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro managerul Dorel Sandesc.

Stadiul lucrarilor la hub-ul de sanatate de la Judetean este unul avansat. Cladirea este ridicata tot de firma Erbasu, cea care a construit si noua maternitate Bega.

”Speram ca aceste reusite sa constituie un model si ne bucuram ca, iata, companiile care construiesc aceste obiective au facut progrese lucrand la ele si vedem cum utilizeaza aceasta experienta pentru a merge foarte bine. Cladirea este construita de aceeasi companie care a realizat maternitatea cea noua. Acum este undeva la etajul 4, sunt deja zone care au urcat. Este in termen”, a adaugat Sandesc.

Conform planurilor, pana la finalul acestui an ar putea fi complet finalizata structura, care este amplasata intre Ortopedie si noua Maternitate Bega, iar de anul viitor, din vara, hub-ul de sanatate ar putea deveni functional, de indata ce va fi dotat cu aparatura medicala si mobilier.

Ultimele imagini de pe santier au fost filmate de catre cititorul fidel opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza proiectele mari de infrastructura din Timisoara si din judet.

Investitia de la Spitalul Judetean Timisoara consta in construirea unei cladiri noi cu 5 etaje, care va beneficia de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 12 paturi pentru Mari Arsi, sase rezerve pentru arsi intermediari si post-critici, cinci paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, o sectie ATI cu 27 de paturi si un bloc operator cu 25 de sali, spatii conexe (sterilizare, farmacie, spatii administrative si logistice, spatii tehnice, etc.) si heliport.

Valoarea investitiei, derulata de Ministerul Sanatatii, este de 66 milioane de euro, iar durata de executie este de 26 de luni.

Finantarea este asigurata in cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar finantat din Acordul de imprumut nr 8362 dintre Guvernul Romaniei si Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu putem crede pana nu e functional Spitalul de copii e încă nefinalizat iar pe Torontalului 30 de ani de promisiuni Cât privește spital regional cred ca e foarte clar ca Timișoara e singurul centru universitar din țara care nu va avea așa ceva

  2. O parcare etajata în zona pe când?
    Se construiesc ( și e f bine ) o grămadă de secții dar parcare ? Unde ?