Constructii celebre si misterele lor. Turistii care le-au vizitat nu vor uita niciodata ciudateniile vazute

Multe constructii au devenit celebre tocmai datorita unor structuri sau intamplari misterioase legate de ele. Aceste mistere exercita o stranie fascinatie asupra turistilor, care se inghesuie sa viziteze cladirile care le adapostesc.

Spitalul Renwick  din Roosevelt Island, New York

Destinat bolnavilor de variola, sinistra cladire a fost abandonata. Cu ani in urma insa, tragedii fara numar s-au petrecut intre zidurile sale care adaposteau 100 de patrui pentru imigrantii aflati in carantina din cauza cumplitei boli. In mod misterios, spitalul este iluminat noaptea si se pare ca acest lucru se intampla datorita unui bogat om de afaceri care vrea sa-l vada de la fereastra apartamentului sau.

Capela Loretto din Santa Fe

In capela exista o superba scara in spirala, o adevarata capodopera in lemn, care leaga balconul corului de parterul constructiei. Este interesant ca scara nu are o coloana centrala pentru sustinere si toate cuiele folosite pentru imbinari sunt din lemn. Legenda spune ca scara a fost ridicata in 1878 de un tamplar anonim care a disparut apoi fara urma si fara sa pretinda vreun ban drept plata pentru munca lui.

Colonia minei de diamante Kolmanskop, Coasta Scheletelor, Namibia

In timp ce bastinasii credeau ca este un pamant rupt din Rai, portughezii i-au dat coastei denumirea macabra de „Portile Iadului”. Denumirea de Coasta Scheletelor a primit-o din cauza miilor de oase de la balenele esuate care ii acopereau malurile. Aspectul zonei este absolut sinistru, tot aici gasindu-se si ramasitele a peste 1000 de nave si tabere abandonate de cautatorii de diamante. Printre ramasitele care sunt acoperite incet de nisipul desertului se afla si casa administratorului minei de diamante Kolmanskop. Se spune ca aceasta casa in ruina este bantuita, pentru s-au gasit cranii sparte la multa vreme dupa plecarea minerilor, cand nimeni nu mai locuia in zona.


Skara Brae, Insulele Orkney, Scotia

Locul este un misterios sat, amplasat in Golful Skaill. Cercetarile arheologice sunt in plina desfasurare iar specialistii spera sa afle aici multe dintre secretele civilizatiei pre celtice. Satul are in jur de 5000 de ani, fiind mai vechi decat piramidele egiptene. Misterul locului consta in faptul ca, desi parasite cu mii de ani in urma, constructiile de la Skara Brae se pastreaza in stare foarte buna. Nu se stie nici motivul pentru care satul a fost abandonat, dar arheologii presupun ca un eveniment apocaliptic i-a facut pe locuitori sa plece in graba.


Conacul Woodchester, Cotswolds, Anglia

Conacul, construit in stil neo gotic, din calcar de culoarea mierii si avand multe turnulete, a fost ridicat in secolul al IX-lea. A fost abandonat inainte de a fi pe deplin terminat, atunci cand proprietarul sau a murit. Aspectul sinistru si izolarea il fac deosebit de cautat pentru petreceri de Halloween si intalniri ale pasionatilor de paranormal. Legendele locului devin si mai infricsatoare pentru ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost folosit  vreme ca si morga de catre trupele aliate. Se spune ca au fost vazute in conacul parasit siluete fantomatice, imbracate in uniforma iar pe holuri se aude uneri muzica.


Farul Rubjerg Knude, Hjorring, Danemarca

Constructia  se iveste ca o silueta fantomatica, pe dunele unei faleze parasite. Farul a fost construit in 1900 si abandonat in 1968, dupa ce marea a sapat la temeie,din cauza pericolului de prabusire. Nimeni nu stie de ce, desi farul a fst construit la peste 600 de metri de mare si la o diferenta de nivel de 200 de metri, orice incercare de consolidare a terenului pentru a-l salva de la prabusire au esuat.

San Juan Parangaricutiro, Michoacan, Mexic

In 1943 o puternica eruptie vulcanica a distrus satele San Juan Parangaricutiro si Paricutin, ingrpandu-le sub un strat negru de lava. Ca prin miracol insa, crucea din varful turlei bisericii din San Juan Parangaricutiro a ramas intacta. Iar daca in cazul crucifixului exista o explicatie, turla bisericii fiind singura constructie din sat neacoperita complet de lava, nimeni nu-si poate explica cum de altarul a ramas, de asemenea, intact.


Castelul de Coral, Homestead, Florida

Structura este construita din 1.100 de bolovani mari de calcar, unii dintre ei mai mari chiar decat faimoasele pietre de la Stonehenge. Misterioasa structura a fst construita, intre 1923 si 1951 de catre un singur om, un emigrant leto, Edward Leedskalnin, in amintirea marii lui iubiri care l-a parasit cu o noapte inainte de nunta lor. Specialistii sunt surprinsi de modul in care omul a reusit sa care bolovanii si sa-i asee intr-un echilibru perfect, fara sa floseasca mortar. Singurul raspuns pe care l-au primit din partea lui a fost unul la fel de misterios: emigrantul sustinea ca detine secretul constructorilor de piramide, dar nu vrea sa-l dezvaluie.


Biblioteca Nationala, Kolkata, India

Vizitatorii cladirii auzeau tot felul de zvonuri despre o sala secreta, bantuita. In 2010 a fost descoperita, intr-adevar, o camera misterioasa, aflata la subsolul cladirii, fara usi, ferestre sau orice fel de deschidere care ar fi permis accesul in ea. Zvonurile au prins tot mai multa putere si se vorbea faptul ca spatiul respectiv ar fi fost o camera de tortura, ascunzatoarea unei comori sau un mormant sigilat. Cercetarile facute cu ajutorul razelor au demonstrat ca, de fapt, incaperea respectiva a fost umpluta cu pamant si zidita de catre constructorii care incerau sa consolideze fundatia cladirii.

Poarta Magica, Roma

Poarta se afla in Piazza Vittorio din cartierul Esquilino din Roma. Este singura intrare ramasa din vila unui alchimist din secolul al VII-lea, Massimiliano Palombara, care a devenit obsedat de descoperirea retetei de a transforma metalele obisnuite in aur. Intr-un final, el a primit reteta de la un personaj misterios, dar aceasta era scrisa intr-un cod pe care alchimistul nu a reusit sa-l descifreze. Disperat, el a scris reteta pe poarta vilei sale, in speranta ca un trecator ar putea sa o descifreze.

Manastirea Mont  Sainte-Odile, Franta

Misterul cladirii care adaposteste manastirea a aparut cand carti vechi si pretioase din biblioteca acesteia au inceput sa dispara in mod inexplicabil. Pana si politistii au inceput sa se gandeasca la intrari secrete. Intr-adevar, a fost descoperit un pasaj medieval uitat, la care se putea ajunge cu ajutrul unei scari din franghie si care ducea in biblioteca, de pe acoperis. Hotul s-a dovedit a fi un profesor din zona, care a descoperit pasajul pe o harta veche si nu s-a putut abtine sa nu profite intr-un mod necnstit de descoperirea sa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.