Controlorii RATT si politistii locali, platiti sa faca aceeasi munca

Unde-s doi, puterea creste. Acesta pare a fi sloganul echipajelor mixte formate din politisti locali si controlori, care fac legea pe autobuzule, firobuzele si tramvaiele RATT. Chiar daca au aproape aceleasi atributii, este nevoie ca angajati din doua institutii sa fie platiti pentru a face acelasi lucru.

De cand “pe filiera” au intrat si politistii locali (fostii comunitari) cuantumul amenzilor a crescut, iar cei care circula fara bilet sunt din ce in ce mai putini. “Politistii locali insotesc controlorii RATT. Sanctiunile se pot aplica si de catre agenti, si de catre controlori. Controlorii pot cere biletul sau legitimatia la control, dar daca persoana respectiva refuza sa prezinte actele de identitate, agentii au abilitatea de a le solicita pe acestea. Ei fac controlul, iar noi, in general, aplicam sanctiunea. Avem 12 oameni pe zi detasati pe aceasta linie”, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Nicoleta Popa.

in anul 2010, politistii comunitari au aplicat 7.298 de sanctiuni pentru calatoria fara bilet sau abonament, cu amenzi cuprinse intre 200-500 de lei, care se pot achita la jumatate din valoare in 48 de ore. La ultima restructurare de la Regia Autonoma de Transport Timisoara, din cei 60 de controlori cat erau angajati pana la sfarsiul anului 2010, au mai ramas doar 16. “La ultima restructurare au fost dati afara 400 de oameni, din care au fost concediati si controlori. In momentul de fata sunt 16 persoane care insotesc politistii locali si fac controale pe mijloacele de transport in comun. Controlorii sunt cei care cer abonamentele si biletele la control, iar politistii dau amenzi”, ne-a declarat Cosmin Bradu, purtator de cuvant al RATT.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mint si Bradu(PNL) si Nicoleta Popa.16 controlori din care 5 sunt la birou si fac pontaje mai ramin 10 din care 1 este in concediul de odihna deci 9 controlori pe 2 schimburi asta inseamna 4,5 schimbul 1 si 4,5 schimbul 2 .Daca ii mai si imparte ceea ce se face tot timpul o sa vedeti ca in schimbul 1 se face control in 2 zone din oras idem si schimbul 2.Cind era Marcu si Stanescu DG efectivul era de 60 din care la birou era 3 deci 3 neproductivi din 60. Acum sunt 5 neproductivi din 16.Asta este una din eficientizarea activitatilor facute de Goia. Scopul controlului este acela de a preveni iar prevenirea se face cu un nr mai mare prin faptul ca cei care folosesc mijloacele de transport stiu ca sunt controlati,asta e modalitatea de a creste numarul calatorilor platitori.

  2. a-ti uitat sa spuneti ca amenzile date de catre politia (p**li locale)nu se achita de catre mai nimeni .In rest,se imparte banu la greu intre controlori si acesti pseudopolitisti (idem la ridicarile auto unde se face parte cu adp-ul).Politia asta este doar ptr a avea primarul slugile proprii si un loc de spalat banii si angajat ex coardele ,amantele etc, Isi gaseste locul in Timisoara precum nuca in perete……
    astept un nou primar cu o alta viziune decat ciumpalacul barbos.A ! sa nu uit! la plecare sa faca bine sa-si ia jegosii de Spataru si Cojan cu el !

  3. @matei
    Deci sa intelegem ca tu vrei sa fii numit in locul lui Spataru sau Cojan? Am inteles ca incerci sa-l discreditezi pe primarul votat de majoritatea timisorenilor, dar tu ai ceva si impotriva lui Cojan si Spataru. Si impotriva cui mai ai cate ceva?