Cooperare intre Romania si Republica Moldova, pentru dezvoltare regionala. Intalnirea a avut loc la Timisoara

TIMISOARA. Regiunea Vest a fost gazda celui mai important forum comun, Romania- Republica Moldova care a avut ca tema „Cooperarea in dezvoltarea regionala„. Gazda a fost, nu intamplator, orasul Timisoara.

Forumul Romania-Republica Moldova „Cooperare in dezvoltare regionala” este o actiune care vine ca urmare a semnarii memorandumului de intelegere cu tema dezvoltarii regionale, incheiat intre Regiunea Vest (Romania) si Regiunea Nord (Republica Moldova) si ca urmare a vizitelor ulterioare pe care reprezentantii Regiunii Nord din Republica Moldova le-au facut in Regiunea Vest (Romania) in perioada 2011 – 2012.

Este o onoare pentru mine sa fiu gazda acestui eveniment. Acest forum e un pas important pentru ce inseamna colaborarea dintre cele doua regiuni„, a declarat Calin Dobra, vicepresedintele CJ Timis.

Suntem bucurosi de evenimentul care va avea loc la Vilnius, un eveniment important pentru Republica Moldova care va sublinia relatiile dintre noi si aceasta tara. Un mesaj transmis de Chisinau e un parcurs bun pentru drumul Republicii Moldova. Am avut onoarea sa fiu printre primii care au votat in Comitetul Regiunilor punctul nostru de vedere privind ceea ce se intampla la Vilnius. Din punct de vedere administrativ si politicienii din Republica Moldova au telul ca oamenii de acolo sa parcurga o etapa de dezvoltare. Parghiile pleaca de la proiectele pe care le putem realiza la nivel regional„, a declarat Gheorghe Falca, membru al Consiliului pentru dezvoltare regionala Vest.

Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor din Republica Moldova a spus ca pentru tara sa este imbucurator modul in care o priveste Uniunea Europeana.

Pentru noi e imbucurator ca UE nu ne vede inpreuna cu Ucraina. Ca sa integram Transnistria in R. Moldova, trebuie sa aratam ca suntem in stare, desi UE nu ne pune restrictii, semnarea acordului e tratata pe ambele maluri ale Nistrului in mod egal„, a spus Oboroc.

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană se preconiza in perioada 28-29 noiembrie la Summitul Parteneriatului estic de la Vilnius.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.