Copiii de altadata ai legendarului grup Flores din Timisoara, spectacol de senzatie la concertul manifest Sibiu Guitar Meeting. Foto

TIMISOARA. Au aratat lumii ca muzica si prietenia dainuie peste ani, iar harul unui profesor care i-a descoperit si le-a cultivat talentul a insemnat mai mult decat a putut spera acum mai bine de 40 de ani. Vorbim despre legendarul grup de copii Flores din Timisoara, infiintat la sfarsitul anilor ’70 de maestrul Ioan Matasaru.

Copiii de altadata au pastrat vie peste ani legatura fascinanta, se aduna si canta bucuria de a fi impreuna.
Asa s-a intamplat si la Sibiu Guitar Meeting, unde formatia Flores a fost invitata la concertul manifest, care a marcat aniversarea de 10 ani a acestui eveniment.

Grupul ‘Flores’ reprezinta pentru timisorenii care au trait in ultimele decade ale secolului trecut, una dintre marcile inregistrate ale orasului, un prilej de mandrie. Faptul ca am ajuns sa fim cunoscuti si apreciati nu doar in tara, ci si in afara ei, s-a datorat muncii asidue pe care am depus-o alaturi de copiii care au trecut, de-a lungul anilor, prin acest minunat grup.
„Flores” a insemnat mai mult decat un cadru in care copiii se adunau, invatau sa cante la chitara si participau la diferite evenimente. A fost o stare de spirit, o mare si unita familie, o adevarata scoala a vietii pentru zeci si sute de copii ai Timisoarei„, spunea profesorul Matasaru, plecat in vesnicie acum patru ani.

Weekendul trecut, la Sibiu, Flores a fost iarasi o revelatie in fata a peste 15.000 de spectatori, alaturi de Timpuri Noi, Ducu Bertzi, Mircea Vintila sau Bosquito si chitaristi din 30 de orase din toata tara. Pe scena de la Muzeul Astra, copiii de odinioara ai Flores au oferit un spectacol de zile mari.

Va reamintim, la Cerebrarea Orasului, luna trecuta, membrii grupului Flores alaturi de reprezentantii Asociatiei Culturale Play Sibiu au sustinut un moment unic – ‘Timisoara, Bega Guitar Day’, iar in primavara i-au adus un omagiu profesorului Ioan Matasaru, in cadrul festivalului ‘Intoarcerea la Folk’.
Povestea celui care a oferit Timisoarei un simbol o regasiti AICI.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.