Copiii-minune ai Timisoarei se alatura concertului UNEXPECTED in 5 noiembrie

TIMISOARA. UNEXPECTED aduce pe scenă copii-minune cu care Timișoara se mândrește: o solistă de operă de numai 10 ani, un violonist adolescent ce are în palmares premii internaționale și un pianist nevăzător ce poate cânta fără să fi văzut vreodată notele muzicale.

CITESTE SI: Copiii formidabili ai Timisoarei. Micuta de numai 10 ani a carei voce uluitoare a rasunat de la Venetia la Londra, de la Viena la Berlin sau New York, a fermecat mii de oameni si a starnit ropote de aplauze. Va fi in concertul UNEXPECTED. Video 

Maria Casima Rusu, Theodor Alexandru Rădulescu și Rafael Muzicaș sunt cei trei copii care vor performa duminică, 5 noiembrie 2023 alături de nume recunoscute pe plan internațional, în concertul-fenomen UNEXPECTED. Ei vor urca pe scenă alături de Aksel Kolstad, cel supranumit de Time Magazine „Quentin Tarantino al pianului clasic”, trupa rock 4Tune Quartet și Remus Grama de la Rock Classic Chamber Orchestra din München.

La numai cei 10 ani, Maria Casima Rusu demonstrează că performanța în muzică nu înseamnă doar talent, ci și entuziasm, multă muncă și dăruire. Ea este pasionată de operă, muzică clasică și pian și are deja în palmares numeroase premii internaționale.

Theodor Alexandru Rădulescu a uimit de mic copil pentru talentul său la pian, nai și orgă. Deși s-a născut fără vedere, darul său este auzul și capacitatea sa fenomenală de a reproduce cu acuratețe sunetele instrumentelor muzicale. Talentul său este recunoscut prin numeroasele premiii pe care le-a obținut în țară și străinătate.

Rafael Muzicaș are numai 13 ani și este un violoncelist laureat la numeroase concursuri naționale și internaționale, impresionând prin dăruirea și pasiunea cu care mânuiește arcușul.

Cei trei copii-minune ai Timișoarei vor urca pe scena UNEXPECTED, un spectacol de muzică clasică ce va sparge toate barierele. Duminică, 5 noiembrie de la ora 18.00, la Iulius Congress Hall din Timișoara, spectatorii vor fi surprinși de muzica uimitoare a lui Aksel Kolstad, „Quentin Tarantino al pianului clasic” care se va afla pentru prima dată la Timișoara și va arăta publicului că muzica clasică poate fi plină de umor. Alături de el vor susține un concert trupa rock 4Tune Quartet (vioară, violă, violoncel) și Remus Grama (violonist și dirijor) care conduce Rock Classic Chamber Orchestra din München.

Biletele mai sunt disponibile pe platforma iabilet.ro.

Pentru a încuraja participarea tinerilor, organizatorii, Asociația EDCUS (Educatie Cultura Sport) au decis că toți copiii sub 14 ani vor avea gratuitate.

*****

DESPRE INVITAȚI

Aksel Kolstad a cântat la cele mai mari festivaluri de muzică de cameră din Norvegia și din Europa. Concertul său de debut, din octombrie 2010 de la Carnegie Hall a avut loc cu o sală, iar publicul l-a ovaționat în picioare. Kolstad a studiat compoziția cu Wolfgang Plagge și, de la vârsta de 17 ani, interpreta deja propriile sale lucrări pentru pian solo în multe țări din întreaga lume. De asemenea, a dirijat multe dintre lucrările sale orchestrale. Presa l-a numit „Franz Liszt al timpului nostru”(Göteborgs Posten), „Quentin Tarantino al muzicii clasice”(Time Magazine) sau a scris despre el „Ce face Aksel, care uimește cel mai mult publicul, este că el transformă concertul într-un moment magic de poveste.” (Cappuccino Concerts, Perth, Australia)

El a devenit pianist în cadrul Gărzii Regale a Majestății Sale, Regele Norvegiei și a scris muzică pentru Prințesa Suediei. Aksel iubește să improvizeze live pe scenă și scrie la fel de ușor pentru orchestre mari, precum și pentru solo de pian. El este creatorul Cafe de Concert, prima cafenea de cu muzică clasică din lume, creând un mix urban și creativ al muzicii clasice.

4Tune Quartet. Din dragostea pentru rock a 4 prietene şi colege de Filarmonică din Braşov, a luat fiinṭă 4Tune Quartet, o trupă de coveruri rock mai neobişnuită, fiind un cvartet clasic, care prin sonoritatea instrumentelor clasice cu corzi, caută să păstreze vibe-ul şi energia pieselor originale, dintr-un repertoriu ce acoperă 50 de ani de muzică şi mai multe genuri (pop-rock, rock alternative, rock progresiv, heavy metal). De la concertul de debut din anul 2014 în clubul braşovean The Square, 4Tune Quartet a susținut numeroase concerte și a participat la festivaluri ca: Festivalul de Film Horror “Dracula Film Fest”, “Strada dell’Arte”, Festivalul “Rock’n Parc”, “Musica Barcensis” şi “Musica Coronensis”, “Piano Rocks” – Sibiu şi multe altele. Ele formează o trupă de coveruri rock mai neobișnuită și le are în componență pe Roxana Barsan – vioara I, Corina Csomortani – vioara a II-a, Simona Gurău – violă şi Alexandra Enache – violoncel.

Remus Grama este violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Tîrgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, dirijor al Filarmonicii din Tîrgu Mureș și al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania. A participat la cursurile de măiestrie ale dirijorului Konrad von Abel din Germania, fost asistent al maestrului Sergiu Celibidache; începând cu anul 2018 este dirijorul permanent al Bohemian Symphonic Orchestra, cu care are la activ proiecte precum spectacolul Vița-de-Vie „În Corzi” din Festivalul AWAKE ediția 2018, sau Bohemian Symphony din ediția 2019 a aceluiași festival. De asemenea este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania.

Maria Casima Rusu face parte din elita tinerilor talentați care constituie o mândrie pentru Timișoara. La numai 10 ani, este pasionată de operă, muzică clasică și cântă la pian. Își cultivă talentul cu profesoara Lavinia Răducanu, de la Școala ProMuzica și Cultura. Ea are în palmares numeroase premii naționale și internationale la categoria voce (la Londra, Birmingham, Berlin, Bruxelles, Veneția, Viena, Roma, Barcelona, Salzburg, Lugano, dar și în Statele Unite: Atlanta, New York) și apariții pe scenă în cadrul multor concursuri de prestigiu, fiind situată pe podiumul celor mai buni interpreți de muzică clasică, la nivel mondial. Maria a câștigat un curs online la Tiziano Rossetti International Music School, în Lugano, cu faimoasa soprană Olga Romanko, fiind cursantă școlii de muzică din Elveția.

Despre ORGANIZATOR

Asociația EDCUS (Educatie Cultura Sport) își propune să organizeze diverse evenimente culturale și educaționale de înaltă ținută, cu oameni de cultură mai mult sau mai puțin consacrați din România și din întreaga lume. Credem în puterea muzicii clasice, în educația tinerilor și ne dorim ca prin această abordare, mai puțin conformistă a artiștilor invitați la aceste evenimente, să deschidem publicului noi pasiuni pentru muzica clasică.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.