TIMISOARA. Avand in vedere numarul tot mai mare de cazuri de COVID-19, Centrul de Evaluare a pacientilor de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” Timisoara isi prelungeste programul de lucru.
Acesta functioneaza de luni pana vineri, intre orele 13.00 si 17.00.
Programarea pacientilor se poate face in intervalul orar 8.00 – 11.00 la numarul de telefon 0759.063.368 sau trimitand un mail pe adresa [email protected].
“Cresterea numarului de cazuri din ultimele zile a facut necesara aceasta prelungire a programului de lucru. Incercam, astfel, sa crestem si numarul pacientilor ce pot fi evaluati intr-o zi. Deocamdata, vorbim de 20 de bolnavi in cele 4 ore de functionare a Centrului. Ca si pana acum, fiecarui pacient i se realizeaza analizele biologice uzuale, masuram saturatia de oxigen din sange, tensiunea si realizam analize imagistice, low dose CT sau radiografie. In functie de rezultatul acestora, stabilim daca este necesara internarea sau pacientul poate fi tratat la domiciliu”, a declarat dr. Diana Manolescu, director medical la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara.
Evaluarea se face in constructiile modulare amplasate in curtea unitatii sanitare, iar analizele imagistice sunt realizate in cadrul Centrului de Radiologie din cladirea Sectiei de Pneumologie.
In Spitalul de Boli Infectioase sunt internati, in acest moment, 38 de pacienti, dintre care doi sunt in sectia de Anestezie Terapie Intensiva. 9 dintre pacienti sunt copii cu varstele intre 2 luni și 9 ani.
“Din pacate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Și indeosebi pe cei cu varstele extrem de mici. Majoritatea celor aflati in zona rosie de la noi din spital au varsta mai mica de 2 ani. Cu totii au dezvoltat o forma medie de boala. Acestora li se adauga cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numara printre persoanele internate si pacienti de 30 si 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit putin prea repede. Ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri inspre toamna. Daca se mentine acest ritm, vom asista la o crestere accentuata a numarului de cazuri in zilele si saptamanile urmatoare, dar sa speram ca vom avea parte doar de forme usoare, cu simptomatologie redusa, care nu necesita internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protectie si dezinfectia mainilor continua sa fie in prim plan. De asemenea, autoizolarea este si ea esentiala pentru a reduce cresterea numarului de cazuri de COVID 19. Trebuie sa fim foarte atenti la simptome, sa tinem in permanenta legatura cu medicul de familie si, daca este nevoie, sa solicitam o evaluare intr-un centru specializat”, a declarta prof. dr. Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” Timisoara.
Principalele simptome ale COVID-19 sunt cefalee, dureri in gat, febra inalta brusca, fenomene digestive, greutate in respiratie, stare de oboseala permanenta, tuse, febra musculara.
Pareri
NICA e de vina .
Cine mai crede mascarada?va grabiti rau…nici macar nu asteptati toamna.mars!!!
Nu ai tu habar cati prosti is pe lumea asta. Indivizi ajunsi invalizi dupa vaccinare, sunt convisi ca fara vaccin ar fi murit de la gripa redenumita covid.
Selectie naturala.
Tot prostu cu un telefon în mana a ajuns expert în vaccinuri și covid.Ma refer la comentarii.
Parerea ta nu ne intereseaza. Ciocu mic.
Ma bucur ca recunoști, ca ai un telefon în mana.