Corina Dumitrescu, ministrul desemnat al Educatiei s-a aparat, duminica, de acuzatiile care i s-au adus in ultima vreme. Ea a spus ca e vorba de o confuzie si ca a purtat un alt nume cand a studiat la Stanford.
„Chiar daca tehnoredactarea nu imi apartine, imi asum integral raspunderea neverificarii tehnoredactarii. Ea apartine unui angajat de-al nostru, care are o circumstanta atenuanta deosebita. Eu trebuia sa-mi depun candidatura ca reprezentant al societatii civile la CSM”, a spus Corina Dumitrescu in cadrul unei conferinte de presa.
„Candidatura am depus-o la limita timpului disponibil. La randul sau, CSM-ul va aprecia daca angajatii care au datoria de a verifica documentele publicate pe site sunt sau nu vinovati. Ar fi trebuit, in ciuda crizei de timp, sa ma aplec cu toata seriozitatea si asupra modului in care CV-ul a fost tehoredactat”, a mai precizat ministrul desemnat al Educatiei.
Legat de acuzatiile de plagiat care i se aduc, Corina Dumitrescu spune ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva care arata ca nu este parte intr-un astfel de proces de plagiat.
„In ceea ce priveste Stanford, purtam pe atunci un alt nume. Stagiul de formare profesionala a beneficiat de prezenta unor tinere sperante ale politicii din tarile Europei de Rasarit si din tarile Europei Centrale”, a spus Dumitrescu.
„Unii dintre profesorii pe care i-am avut a fost lauratul premiului Nobel Joseph Stiglitz”, a mai spus Dumitrescu.
Corina Dumitrescu a facut referire si la scrisoarea deschisa in care 20 de profesori universitari i-au cerut lui Victor Ponta sa numeasca o alta persoana decat Dumitrescu la functia de ministru al Educatiei.
„Nu de la universitatile particulare a pornit procesul privind clasificarea universitatilor. Colegii de la stat ne-au cerut nou, privatilor, sa intentam acel proces”, a spus Dumitrescu.
„Nimeni nu detine adevarul absolut pentru relansare scolii romanesti”, a conchis minstrul desemnat al Educatiei.