COVID a suferit mutatii. Oamenii vindecati de coronavirus se pot reinfecta doar in anumite conditii. Atentionarea medicului Virgil Musta de la Timisoara

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, cel mai performant spital din Romania in lupta cu coronavirusul, a vorbit despre reinfectarea persoanelor care s-au vindecat de coronavirus. Medicul spune ca reimbolnavirea unor persoane este cauzata si de mutatiile pe care le sufera virusul.

CITESTE SI: O gravida infectata cu COVID a murit la Timisoara dupa ce a fost transferata de la spitalul din Arad. A facut de mai multe ori stop cardio-respirator

Faptul ca virusul sufera mutatii poate influenta in mai multe feluri evolutia bolii, contagiozitatii, poate influenta modul de imunizare in aceasta boala, modul de transmitere. In consecinta, mutatiile ingreuneaza putin lupta noastra cu virusul. Dupa parerea mea, sunt mutatii minore, dar oricand pot aparea si mutatii majore, care sa aduca modificari în patogenia bolii”, a precizat medicul Virgil Musta la Romania TV.

Doctorul este de parere ca o persoana infectata cu coronavirus care s-a vindecat se poate reinfecta cu o mutatie a virusului doar daca aceasta este majora.

S-ar putea ca virusul sa fie recunoscut ca un virus nou si atunci nu ai anticorpi, daca este o mutatie majora‘, a explicat specialistul de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. si voi asteptati un vaccin? sunteti chiar tampiti?

    • Da, un vaccin la fiecare 3 luni

      • ca ala anti-gripal. care nu merge

  2. De unde naiba ati scos-o pe asta cu cel mai performant spital? Au murit foarte multi oameni in conditiile in care au internat sute de oameni cu forme usoare. Unde e performanta?! Poate la bani cheltuiti…

    • Zvonul se propaga mai repede decat sunetul. Cifre, procente, statistici… pauza, aruncam cu vorbe ca-i ieftin netul. Statistici „bune” are spitalul din Iasi. 100%! Nimeni n-a intrat la ATI si-a supravietuit. Si asta-i o performanta. Si miserupismul alimentat cu zvonuri e una, Sa vedeti ce-o fi cand cazurile de ATI vor creste mai rapid decat capacitatea de a construi sectii temporare, si ca pacient vei avea de ales intre a astepta dupa un loc liber la ATI si-a muri asteptand.

  3. Noroc ca organismul uman nu este atat de prost ca testele – nu se poate ca organismul sa nu recunoasca un patogen cu care a avut de a face .

    • Asa este, de asta racim o singura data in viata. Organismul nu uita niciodata, mai ceva ca elefantul, ca a mai fost racit. Din cele citite am pomenit si pacienti care s-au vindecat de COVID de trei ori! Acest virus e nou si atipic, de asta e mare sperietura.

      • speriatura e mare ca va spun stirile si guvernele sa va speriati. 0.28% sanse de a murit, si alea mai mari doar daca esti batran si cu alte boli. sa crezi tu in continuare guvernele si medicii-papusi politice ca tu nu ai un sistem imunitar care te apara, „doar spitalul de stat si internarea te pot salva!”

  4. Au murit mai mult de 650 de mii de oameni. S-a ajuns la un mort pe minut în SUA. Dacă ar fi mortalitatea de 0,28% cum spui, nu suntem decât 7,8 miliarde nici nu au de unde să moară mai mult de câteva milioane. Nimic de speriat. Desigur. (și nu, nu spun că vor muri milioane. Ce încerc să spun este că în situația în care ne aflăm nepăsarea nu dovedește superioritatea inteligenței ci cam dimpotrivă.)

    • 678.000 (morți) : 7.800.000.000 (populatie lumi) x 100 = 0,0086% extraordinar ….

      Ah… Daca nu știți 11.000.000 persoane în toată lumea s-au vindecat…