Bogatii capitalei din urma cu aproape 80 de ani organizau petreceri de Craciun, cu mese uriase si aranjate extravagant. Meniurile cuprindeau si produse traditionale, dar si creatii culinare deosebite. Datele au fost descoperite intr-un carnet de bal din 1937.
Lista a fost facuta de dom’ Pascale, negustor si meserias cinstit si stimat din Obor si de doamna sa Uta, bacanita cu marfa buna si ieftina dar si proprietara a multor terenuri din jur, aflate pe foaia de zestre, de pe Masina de Paine, numarul 52, langa Fabrica de sifoane, la bariera Oborului.
Pe la ora 13, in ziua de Craciun , se strangeau musafirii: d’alde Malaxa, Asan si Predoleanu, boierii Serbanescu, Florescu si stefanescu, generalul Petroff, avocatul Petrovicescu, ambasadorul X si consul Y.
Intai se servea domnilor care se asezau la masa uriasa de 24 de persoane, cu farfurii de portelan de Bavaria cu doua spade, albastre incrucisate , si tacimuri de argint sterling englezesti, se servea alune sarate si tuica de Valeni. Doamnele se invarteau pe la bucatarii, „isi pudrau nasul” iar copiii deschideau cadourile aflate sub Pomul de Craciun . Apoi doamnele, vesele si foarte bine dispuse cu mastica de Chios – incepeau sa umple masa.
Mai multe: AICI