Creste ca Fat-Frumos noul hub de sanatate de 66 de milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara, ajuns la etajul 2. Va gazdui primul Centru din Romania de Mari Arsi, ATI si Urgente. Foto

TIMISOARA. Continua sa se lucreze in ritm alert pe santierul noului corp de cladire de la Spitalul Judetean Timisoara care se ridica intre Ortopedie si noua Maternitate Bega printr-un proiect al Ministerului Sanatatii.

CITESTE SI: Capata forma sensurile giratorii si parcarile pe Centura Sud Timisoara. Noi portiuni au fost asfaltate. Video 

Inceputa in urma cu 8 luni, constructia avanseaza insemnat de la saptamana la saptamana, astfel ca sunt sanse ca aceasta sa se incheie chiar inainte de termenul prevazut in contract, care este august 2025.

Muncitorii firmei Erbasu, care se ocupa de edificarea infrastructurii medicale de la Timisoara, lucreaza de mult timp atat ziua, cat si noaptea, si chiar in zilele de weekend, astfel ca primele etape s-au succedat cu mare viteza si in scurt timp se trece deja la etajul 2.

In prezent, executam lucrari de armare esentiale pentru asigurarea durabilitatii si sigurantei structurale pe termen lung, la nivelul placii peste etajul 1, radierului si stalpilor„, transmit reprezentantii antreprenorului.

***

Va reamintim, investitia de la Spitalul Judetean Timisoara consta in construirea unei cladiri noi cu 5 etaje, care  va beneficia de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 12 paturi pentru Mari Arsi, sase rezerve pentru arsi intermediari si post-critici, cinci paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, o sectie ATI cu 27 de paturi si un bloc operator cu 25 de sali, spatii conexe (sterilizare, farmacie, spatii administrative si logistice, spatii tehnice, etc.) si heliport.

Valoarea investitiei, derulata de Ministerul Sanatatii, este de 66 milioane de euro, iar durata de executie este de 26 de luni.

Finantarea este asigurata in cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar finantat din Acordul de imprumut nr 8362 dintre Guvernul Romaniei si Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dacă hubul ăsta va arăta ca UPU cu siguranță Somalia nu este departe de aici !!

    • E grea si limba română, dara mi te un articol pe tema de sănătate, coerent structurat, fara terminologie sofisticată sau preponderent de specialitate!
      Ceea ce nu înțelegi tu este ca, va exista un nou UPU SMURD, altul decât actualul, care a fost doar renovat si extins pe nevoi.

  2. Pacat ca nu avem alegeri din an in an. Spor la munca!

    • Sa ce, sa schimbi binele pe rau?

  3. Si cum ajunge bolnavul la acest hub? Cum pleaca de acolo? Cum vin angajatii? Cum ajungi la un control? Inghesuiti toate cladirile in oras fara parcari.

    • Dar mai misca-ti hoitul pe jos, cu troleul sau cu bicicleta bai cornele!

      • Bai rahat cu ochi, vorbim de un spital unde esti proaspat operat, cu piciorul rupt, batran, f. bolnav, etc. Esti cu insotitor. Te scoate din spital, abia mergi. Nesimtitule! Auzi, bicicleta.

        • Se construiește pe ce teren dispui. Adevarul e ca, la ce grave lipsuri are sistemul românesc de sănătate, cea mai mare problemă a noastră e parcarea!
          Exista taxi, exista refugii sa stationezi, masini pe care le poti lasa intr o parcare in proximitate. Stai linistit, ca se vor gasi solutii si din partea instituției si din partea apartinatorilor! Acum, vezi tu, om cu ochi, nu toti parcam precum escrocii pe locurile cu handicap, le lăsăm disponibile pt cei care au nevoi si reale si imaginare si de comoditate exagerată!

    • „fara parcari”, banuiesc ca toata viata ta ai folosit masina sa te deplasezi si 100 de metrii. De tramvaiul care te lasa in fata spitalului ce spui? Sunt sigur de faptul ca pentru o urgenta s-ar gasi loc de parcare daca pacientii mai putini critici care au nevoie sa vina la spital ar folosi mijlocul de deplasare public.