Creste unul dintre cele mai asteptate festivaluri ale verii, nu departe de Timisoara! Surpriza ce va fi pregatita turistilor!

TIMIS. De o gramada de ani, in fiecare vara, o comuna din Timis gazduieste unul dintre cele mai dulci si mai colorate festivaluri din Romania.

CITESTE SI: Vom admira stelele din varful unui turn de peste 600 de ani, reabilitat, la o aruncatura de bat de Timisoara! Avem bani europeni pentru restaurare 

Vedeta incontestabila a sarbatorii este faimoasa lubenita de Gottlob, dupa care se dau in vant nu doar banatenii, ci chiar si oltenii, pentru ca, se spune, e mai buna decat surata ei de Dabuleni.

In aceasta vara Festivalul Lubenitei de la Gottlob implineste 10 ani, iar pentru aceasta aniversare se pregatesc surprize pentru cei care ii vor trece pragul.

Chiar daca Primaria comunei Gottlob inca nu a batut in cuie intreg programul pentru 15 august, edilul sef anunta cateva dintre noutati, in care se vor investi 15.000 de euro. De ceea ce se va amenaja se vor bucura deopotriva localnicii si turistii.

Acum lucram la o salina, ceea ce cred ca e o raritate, in peisajul rural din judetul nostru, si la o popicarie, pentru ca vor veni foarte multi etnici germani. Daca veniti la Festivalul Lubenitei o sa puteti face o cura de o ora la salina si o sa puteti juca bowling. La astea lucram acum si vor fi gata pana atunci. Investitia e din bugetul propriu. Salina am cuplat-o cu cresa, pentru ca avem o cresa pe care am reusit sa o construim in 6 luni si sa o licentiem intr-un an. Salina costa undeva la 10.000 si cu popicaria 15.000, in total, in euro. Bucatile de sare se aduc de la Roman„, a declarat primarul Gottlob-ului, Gheorghe Nastor.

Festivalul Lubenitei aduce in fiecare an la Gottlob mii de vizitatori, iar pe langa degustarea pepenilor autohtoni, zemosi si dulci, turistii se pot bucura de concerte si pot sa participe si la competitii sportive de tenis sau minifotbal.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.