Crezi ca stii totul de modelele Dacia? Iata cateva despre care putini au auzit

Daca modelele 1300, Lastun, Logan, Duster sau Sandero sunt celebre in Romania si chiar in toata lumea, Dacia a testat si limitele bizarului. Exista insa si cateva modele mai ciudate, care, de altfel, nici nu sunt prea cunoscute.

Dacia Nova Van

Cei mai norocosi romani au putut vedea prototipul Dacia Nova Van pe strazile din Romania. Cu lufturi imense la nivelul caroseriei si cu o forma cel putin „dubioasa”, conceptul se baza pe o caroserie de Dacia Nova modificata. Prototipul a fost testat de uzinele Dacia pe drumurile din Romania avand numere de inmatriculare de uzina – AG 036671.

Dacia D6 Estafette

Dacia Estafette este primul van produs de uzina de la Mioveni si este sora geamana a modelului Renault Estafette. Autoritatile comuniste au interzis modelul, singurele masini fiind folosite de Partidul Comunist. A fost produsa intre 1975 si 1978 fiind realizate 842 de modele.

Logan 100% electric

Americanii de la EnVision Motor Company, cu sediul in Iowa, au produs masini 100% electrice bazate pe modelul Dacia Logan: Electric Wagon (Logan MCV), Electric Cargo Van (Logan Van) si Electric truck (Logan Pick-up).

Compania spune ca toate modelele au o autonomie de 321 kilometri si o viteza maxima de 120 km/h, garantie de 3 ani sau 58.000 kilometri, iar bateria Nickel Sodium Chloride (sare topita si solutie de electroliti) are o garantie de 112.000 kilometri.

Electric Wagon (Logan MCV) costa 37.300 dolari, este disponibil in 9 culori, are frane cu ABS si airbag-uri pentru sofer si pasagerul din fata in echiparea standard.

Electric Cargo Van (Logan Van) costa 32.300 dolari, este disponibil in 6 culori, iar Electric truck (Logan Pick-up) costa 33.300 de dolari si este disponibil in 5 culori.

Dacia MD87

Prototipul a fost realizat in anul 1987 si dispunea un motor central si ulterior faruri escamotabile.

Dacia D33

In 1997, Dacia a platit serviciile designerilor de la Idea Torino. Astfel a aparut o masina cu un design avangardist. Prototipul se numea D33 si a fost proiectat de inginerii romani de la Dacia Mioveni in colaborare cu designerii italieni care urma sa fie o berlina de dimensiuni compacte, cu 4 usi, cu spatiu suficient pentru 5 pasageri.

Masina urma sa fie vanduta la un pret de maxim 5000 de dolari si trebuia sa inlocuiasca modelul Dacia Nova. Dupa preluarea Dacia de catre Renault, prototipul realizat la Dacia Mioveni nu a mai ajuns in faza de productie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.