Cromatic(ou) si Urme, proiecte artistice ale studentilor, coloreaza Iulius Town Timisoara

Timp de câteva zile, Iulius Town devine spațiul de expunere al studenților de la Universitatea de Vest Timișoara. În parc, are loc Cromatic(ou) 2021, o expoziție inedită cu ouă gigant pictate, iar în Iulius Mall vei putea admira proiectul Urme, care scoate în evidență importanța reciclării. Vino în Iulius Town și descoperă viitorii artiști ai Timișoarei!

Până marți, 4 mai 2021, parcul Iulius Gardens va fi înfrumusețat de trei creații artistice ce impresionează atât prin forma de ou, cât și prin design. Realizate de trei studenți de la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara – Alexandra Guțu, Ciprian Ciobanu și Raluca Micula –, ouăle au aproximativ doi metri înălțime și au fost „încondeiate” manual. Proiectul Cromatic(ou) 2021 i-a îndemnat pe studenți să experimenteze tehnici cunoscute, pe un format atipic și să lase culorile să prindă viață.  „Participarea la acest proiect m-a determinat să folosesc o cromatică mai colorată, astfel încât să-i bucure pe copiii care vor merge să viziteze parcul decorat în stilul sărbătorii de Paște. Culorile sunt atractive și pline de bucurie, există o libertate amplă și o satisfacție care se transmite trecătorilor”, a menționat Raluca Micula, student la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Iulius Town Timișoara găzduiește și proiectul Urme, realizat tot de studenți ai Facultății de Arte și Design în parteneriat cu RETIM, cu ocazia Zilei Pământului. Tablourile celor doi artiști, cu viziuni diferite, dar cu același scop – de a atrage atenția asupra conștientizării importanței reciclării – pot fi admirate în cadrul expoziției din Iulius Town Timișoara până marți, 4 mai 2021. Sintagma Redu – Reutilizează – Reciclează se află la baza proiectului, iar tablourile expuse urmăresc etapele procesului de reciclare, prin puterea fotografiei.

Fotografiile celor doi se completează reciproc, reușind astfel să exprime într-un mod unic viziunea lor asupra reciclării. Bianca Nicu este alumnus al Facultății de Arte și Design din Timișoara, secția Fotografie, video procesarea computerizată a imaginii, iar fotografiile sale înregistrează evenimente fără a interveni în desfășurarea acțiunii. Adrian Oncu este student doctorand al Facultății de Arte și Design Timișoara și este responsabil de etapele creative ce presupun: colectarea atentă a deșeurilor, înregistrarea etapelor reciclării, pregătirea luminilor de studio, a compoziției și poveștii din spatele imaginii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.